Počet zobrazení stránky

sobota 13. února 2010

Snad to opravdu něco přinese ..................

 


Předseda Svobodných Petr Mach a místopředseda strany Právo a spravedlnost Kryštof Kindler podepsali dohodu o politické a volební spolupráci. Podle dohody budou moci členové strany Právo a spravedlnost kandidovat na kandidátních listinách Strany svobodných občanů v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny. Umístění konkrétních kandidátů strany Právo a Spravedlnost na kandidátkách Svobodných podléhá dalšímu jednání.

Dohoda o politické a volební spolupráci ke stažení

"Dohodu považuji za vzájemně výhodnou. Díky této dohodě budou mít Svobodní plnější a kvalitnější kanidátní listiny", uvedl předseda Svobodných Petr Mach.

Dohodu stejně jako finální kandidátní listiny bude ještě schvalovat Republikový výbor Svobodných a o umístění jednotlivých kandiátů budou jednat krajská předsdnictva Svobodných.

Obě strany již dříve spolupracovaly např. v rámci iniciativy DOST ve snaze zabránit ratifikaci Lisabonské smlouvy.

Petr Mach

12.2.2010

Jsem si vědom, že ve svých formulacích jsem v mnoha případech příkrý a ostrý. Ono to má svůj důvod, že nejsem ochoten uzavírat kompromisy s lidskou hloupostí a v politice to platí tuplem.

Jelikož SSO je zřejmě strana, kterou budu volit v parlamentních volbách, bylo by neloajální apriori kritizovat tuto fůzy. Omezím se pouze na několik informací, které by vedení strany mělo míti na zřeteli.............

Snad si ještě mnozí pamatují humbuk kolem tzv. Konzervativní koalice, bláboly coby její alternativě  k ČSL a poté její volební blamáž a okamžitý rozpad, kdy si šel každý po svém a kromě KČ ani voličům nepoděkoval, natož aby se obtěžoval něco vysvětlit.........Já to říkám jenom proto, že mnoho protagonistů této fůze mělo aktivní účast v tzv. KK.

Snad si vedení SSO uvědomuje, že sociální akcentace PaS je naprostou antitezí k sociálnímu programu SSO. Trochu mi to připomíná, že fůze je dána Macchiaveliho tezí, že nepřítel mého nepřítele je mým přítelem. Omyl, on dovede býti ve finále nepřítelem mnohem nepříjemnějším, než společný nepřítel sám.........

To že se v tomto projektu "Národního sjednocení 2010 " začínají shlukovat ultramontánští katolíci, fundamentální patrioti a dokoce se občas objeví i jedinec s klerofašistickým viděním světa je sice logické,ale snad to má vedení SSO ošéfované. Ono nelze vyloučit, že podporu této "kolaici" vysloví i marginální Národní sjednocení  a možná některé nacionalistické aktivistické party !

Osobně nejsem proti, jenom osudy Národního sjednocení z roku 1935 a Konzervativní koalice roku 2009 by měly býti poučením i varováním.............

Žádné komentáře:

Okomentovat