Počet zobrazení stránky

středa 10. února 2010

Snaživý bakalář...............

 NÍ ZNAK

Tak mi konečně po několikáté urgenci coby abonentu byly doručeny Svobodné noviny č. 4/2009.

Tak jsem je zběžně přečetl, vyňal si články dr.ing. Koblihy a "odložil". Narazil jsem v příloze SN, kterou si pěstují OSLI zvaní nacionalisté zvěné Národní rozhledy na článek Bc. Kopala.

Te´d zdánlivě odbočím - v posledním čísle Katolického týdeníku, který je jediným tištěným periodikem, které občas kupuji jsem narazil na vcelku hezký slogan - Bakalář ví Jak , Magister ví Co !!!!!!!

Článek dotyčného Kopala byl o sněmu několika historiků, kteří se zabývají dílem exilového historika prof.dr. Kalvody . To že nejenom duchem,ale i formou a obsahem byl v některých pasážích podobný rechersi samotného předsedy Společnosti přátel prof. Kalvody bych tomuto snaživci neměl za zlé. Kdo pozoruje déle jeho publicistiku, zjistí, že to není zdaleka poprvé.

Co ovšem považuji za principielní LAPSUS je samotný název článku. On je  označen - Na lži se budoucnost národa stavět nedá a jako autor je uveden samotný pan profesor. 

Chyba lávky snaživče - autorem citátu je velvyslanec ČSR ve Francii do roku 1939 .dr. Štefan Osuzský. Této teze pouze použil prof. Kalvoda ve své bibliografii jako uvození ducha svých statí při polemice s oficielně prezentovaným odkazme dr. Beneše ražené v naší historii.
Poté , co je Francie okupovaná nacistickým Německem, odchází dr. Osuzský do exilu a tvrdě se staví proti Benešovi.
Zde je mocenskými intriky za pomoci gen. Moravce neutralizován a odchází do USA, kde později umírá ........Zda kořenem rozchodu těchto dvou můžů byly autokratické způsoby Beneše či "zapomenutí" nebo možná jenom opomenutí spoustu materiálů z velvyslanectví ČSR ve Francii, které padly do rukou gestapa to jsem zatím nerozšifroval, respektive žádný mne známý pramen se tím nezabývá. Gestapo hlavně zajímaly dokumenty o svobodných zednářích a jejich vliv ve strukturách politiky jako takové ! 

Žádné komentáře:

Okomentovat