Počet zobrazení stránky

sobota 27. února 2010

facebook..........

Strana svobodného občana - Svobodní - Kolín a Poděbrady


Jaroslav Kronus

Jaroslav Kronus Dnes Vám předložím něco z myšlenek Muže 28.října 1918 A.Švehly

Před 7 hodinami · · · Sdílet
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
Dnes Vám předložím něco z názorů, citátů a myšlenek jednoho z Mužů 28.října 1918 - předsedy Agrární strany Antonína Švehly. Agrárnní strana bylo lidové označení Republikánské strany zemědělského a malorolnického lidu. A.Švehla se těžil velké přízni TGM a on sám věděl, jakou mocenskou silou tento iluminát anglo-amerických zednářů disponuje. Jestliže byl TGM architektem ČSR, potom A.Švehla hlavním konstruktérem. A.Švehla byl po celá dvacátá leta až na pár vyjímek ministerským předsedou ČSR, v roce 1929 odstupuje ze závažných zdravotních důvodů - angina pectoris. Do čela Agrární strany vstupuje Rudolf Beran, jehož pozdější hlavní politickou tezí je heslo " zpět ke "Svehlovi ". A.Švehla umírá v roce 1933, kdy je velké podezření, že v souvslosti s hledáním nástupce TGM byl otráven Benešovy poskoky v Agrární straně bří. Udržalovými. V tomto smyslu se vyjádřil syn A.Švehly internovaný v roce 1945 na pokyn Beneše a okolnosti kolem rychlého pohřbu A.Švehly tomu nasvědčují. Při snaze provést exhumaci a soudní pitvu jeden z bratří Udržalů páchá sebevraždu. Věc byla rychle politicky uzavřena a žádné vyšetřování neproběhlo. TGM byl již na hranici senility a dr. Beneš držel v rukou všechny mocenské páky a opratě, včetně materiálů c.a.k. policie, jimiž mohl vydítat tehdejší politickou elitu.

Zdravý selský rozum a upracované ruce jsou nejlepším a nedotknutelným kapitálem naší strany.
Národ, který je sám sobě nejlepším přítelem, nemůže si stěžovat, že se nemá na koho spolehnout.
Nového náboženství netřeba. Bylo by nejlépe, kdybychom konečně se začali řídit tím starým.... Zobrazit více
Někteří politkové nevědí, kdy a kde mají se zastaviti, nebo se obrátiti, a tím méně dají se říci, čím více se vzdálili od pravé cesty.
Naše ( agrární demokracie) nezná rozdílu dle kabátu či výměry role...
V Čechách se kradlo od Adama a bude krást po posledního Robinsona...
Národ náš nezískal své svobody ani něčími zásluhami , ani něčí milostí. Je třeba poctivě přivésti jej ku poznání vlastní jeho síly a ukázat mu, že jedině on sám jako si dovedl svobody dobýt, bude v dobách zkoušky s to si ji uhájit a udržet.
Svědomí radilo každému. To byl rezulstát té stoleté naší výchovy, to byl ten kapitál vytvořený drobnou, úžasnou prací generací, vyzkoušených persekucemi.
Na naši revoluci participují všichni počínaje těmi, kteří již před 100 lety nás začali budit.
Národ udeřil v nejvhodnější chvíli celou svou silou. V tom byl náš největší úspěch a potvrzení správnosti naší práce.
Naše revoluce měla úspěch jedině proto, že byla dělána za souhlasu a za naprosté účasti celého národa.
Síly své netříštit....
Význam a váhy budeme mít toliko, koliko dovedeme odevzdati hlasů.
My - rovnocennost všem.
Povedla se pozemková reforma - aniž porušila chod hospodářského života.
NĚCO pro předsedkyni NÁRODNÍ STRANY dr. Mgr. EDELMANOVOU a aktivistu JANA KOPALA:
První uvedená má dva doktoráty, druhý údajně studuje tři VŠ. O projevech jejich politického či aktivistického kretenismu jsem psal již nesčíslněkrát. Jednou na A.Švehlou přišli dva straničtí šíbři a hledali sinekury pro svého známého. Nezapomněli prohodit, že dotyčný má dvě VŠ. Antonín Švehla se podívaů tím svým krásným zrakem a odvětil, cituji: u nís na statku v Hostivaři bylo tele, to sálo od dvou krav a stejně se z něj stal vůl! konec citace.
Antonín Švehla razil heslo, že než být ve Vídni druhý, je lepší být první v Praze . Byl bych rád, kdyby ti různí Červenkové, Vernerové či Kopalové a jim podobní političtí hňupi nejdříve něco odvedli v zastupitelstvech v Mladé Boleslavy, Kladně či Maršovicích a pak toužili po vytváření tezí úrovně krajské, republikové či evropské. Je idiocie psychiatrická, sociální a v uvedených kruzích i politická...
Spravovat stát je také řemeslo!
V názoru na politické strany se Švehla lesčemus přiučil u soc-dem. Též usiloval o hnutí masové. davové, neměl smyslu pro pro jemné - zejména intelektuální rozdíly- dělící voliče na malé tábory.
V soukromí se vyjadřoval v tom smyslu, že každého je možno koupit. Jednoho za peníze, druhéhé k lásce k sobě sama, třetího za lásku ženy, čtvrtého za společenskou pozornost apod.
Pohrdal Národní demokracií coby spolkem zastupujícím cca 5% národa a dr. Kramářovi vyčítal pro jeho snahu vznešené ideály velkého formátu a naprostou absenci citu pro problémy všedního dne a drobných lidí.
Nemohli jsme ustrnout na úzkém podkladu liberalistickém. Ne jedině stav selský, ale celá skupina - na půdě pracující - bez rozdílu , zda sedlák, do mkař, statkář či chalupník, zemědělský dělník či venkovský živnostník a člen agrární inteůligenci, ti všichni cítili potřebu širšího politického hnutí.....
Antonín Švehla dobře rozuměl duši českého člověka. Jeho dílo je dnes opmíjeno či jen zřídka připomína. jediný z polistopadových politiků mu uměl veřejně projevit úctu současný president V.KLAUS a současný senátor ing. Nádvorník- který blahé paměti byl starostou prahy 15, místa rodiště A.Švehly.
Před 7 hodinami ·


Jaroslav Kronus V týdnu oslavil 80.narozeniny pna Tomsa - zakladatel a legenda českého kaskadérinku. Tento bývalý boxer a později i zápasník svého času kolem sebe soustředil aktivní i vysloužilé sportovce a svoji premiéru měli v dnes již legendární rvačce - Limonádový Joe.
Dnes tuto skupinu vede jeho žák pan Lahoda, aktivní je velice p...opulární pan Srstka a mnozí jiní, včetně pana Jakla juniora.
Jenom pro informaci malá vzpomínka - před nějakými 30 lety bylo jádro této skupinyvelice aktivníjako pořadateé vyhazovači na velice populární diskotéce v Praze - Václavské náměstí / palác Jalta.
Pane Tomsa, mnoho zdaru, hodně zdraví a ještě mnoga ljeta živojooooooooo !
Zobrazit více

Před 14 minutami · · · Sdílet
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
autor tohoto blahopřání před asi 8 lety sevyslovil velice ostře proti atakům jisté kriminální spodiny, která vyhrožovala přímo řediteli ND a synu pna Srstky tj. ctihodnému dr,. Srstkovi.
Před 9 minutami ·
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
Článek vyšel v revolverovém Špíglu a řekl jsem, že obdivuji klid a noblesu pana ředitele.
Já být na jeho místě, tak požádám otce a jeho kamarády,zdasi se nechtěli " rozcvičitů !
Věřím, že ta spodina by po provedené lekci chodila kole mbudovy ND s velkým respektem a v noci by se občas budili hrůzou !
Před 7 minutami ·
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
Asi po roce jsem jednoho z protagonistů ataků na pana ředitele potkal v jedné pražské pasáži a když mne poznal, kroutil svým polozfetovaným obličejem
Před 6 minutami ·
Jaroslav Kronus
Jaroslav Kronus
a tvářil se, že neví o co jde. Já se cynicky ušklíbl a šel si po svých! Proti zlu zlem a přitmo se nestat grázlem- přesně jak to zpívá D.Landa !
Nakoneci písmo říká, že čelit zlu je legitimní !
Před 5 minutami ·

Žádné komentáře:

Okomentovat