Počet zobrazení stránky

čtvrtek 1. července 2010

repete č.2


 

 

Jsou i chvíle, kdy ve světě řízeného chaosu i zbystřím

Příspěvekod Fini » stř čer 23, 2010 10:39 am
Toto přinesl Kolínský Press - Huml kritizoval odměnu policistovi

Bývalý šéf dopravních policistů, pak soukromý dopravní expert a dnes novopečený poslanec za Věci veřejné Stanislav Huml kritizoval v MF Dnes udělení finanční odměny pro policistu Miroslava Skoupého z kolínského dopravního inspektorátu za to, že nahlásil pokus o úplatek. Jak jsme již vícekrát psali, případ se stal 17. května v obci Přistoupim, kudy 20letý řidič projížděl rychlostí 101 km/h. Když mu dopravní hlídka chtěla udělit pokutu, pokusil se policisty uplatit finanční hotovostí ve výši 5 tis. Kč, aby přestupek neřešili a navrch údaj z radaru smazali. Policisté však úplatek odmítli a věc nahlásili. Před 14 dny byl Miroslav Skoupý finančně za tento čin odměněn. "Všechno, co pomůže eliminovat úplatky, je samozřejmě dobré. Ale uplácet policisty státními penězi za to, že jsou neúplatní, to mi přijde už poněkud na hraně s morálkou," komentoval postup Policie ČR Stanislav Huml.

Pane Huml. vzpomínám si na Váš příběh u dopravní policie a vím, že jste se vzepřel jednání nadřízených, které zřejmě přineslo někomu i něco do kapsy.Přesto jsem názoru, že dnes coby člen českého parlamentu /tím netvrdím, že jste si mentálně polepšil/ mohl více odpoutat od křivd minulých a pronášet dosti podjaté soudy !
To že jste po odchodu z Policie se stal díky svým schopnostem a jisté PR vcelku známou osobou a toto uměl i přeměnit v tom smyslu, že tuším Vaše dcera je zaměstnankyní TV Nova je sice pěkné a asi zde někde jsou kořeny, že jste součástí souboru lidově zvaného modelinková agentura vedená křivopřísežníkem a tím co viděl / když chtěl/ a sponzorovaným úspěšným černým šerifem !
Víte zvolíte-li obdobný postup v bývalé konírně A.z Vladštejna, která se přeměnila v něco -co trochu připomíná maštal a trochu veřejný dům - pak Vám garantuji, že během krátké doby uvidíte toliko bizardností, že sahnete po soukromé zbrani a zastřelíte se !
To není řešení - naposledy to udělal v listopadu 1989 jistý plk. Bečvář, za první republiky za naprosto jiných okolností jeden mjr- legií u sochy Sv. Václava coby protest proti politice jistého tatíčka, ve vypjatých dnech Mnichova četnický velitel Sokolova- Falknova po vyklizení tohoto území a pak tuším v roce 1919 legionářský plk. Švec !
Vaše pojetí etiky je silně utilitaristické a téměř dotaženo v duchu Hegelovy teze - dobré je vše, co je užitečné ! Jezuité byli pragmatičtější - účel světí prostředky ! Ono bohužel neopatrné zacházení s morálkou ala Aristoteles může dospět nejenom k utilitarismu, ale i etaismu a pak už jste krůček od mravní prostituce ! Ona tato eroze je latentní, ale velice rychlá, POZOR na TO !!
Ono Vám asi uniklo, že okresní policejní ředitel v Kolíně dal v dnešní době svým podřízeným jasně najevo, že dobrá práce bude odměněna, špatná trestána a vnímavější veřejnosti implicitně formou nepřímé profylakxe sdělil, že je lepší při chycení za ruku stahnout krovky než házet rameny !
Víte, ono je to asi týden, kdy podobná osádka VW transporteru kolínské dopravky a vozidlo zdejšího OO POlicie dopadly na velice precizní pomoci černého šerifa jedné z bank pachatele loupeže v této bance a za použití výstražných výstřelů mu dali najevo, že jím držená střelná zbraň může býti též jeho "koncem " !
Ono to není každý den, dotyční policisté snad neměli ani neprůstřelné vesty, ale ukázali, že v případě krajnosti jsou schopni nasadit i život v duchu přísahy a k tomu slouží i Vámi kritizované od jejich nadřízených !

Kronus Jaroslav - Kolín,

Žádné komentáře:

Okomentovat