Počet zobrazení stránky

středa 28. července 2010

Zaslání

Předmět: zaslání
Datum: 29.7. 2010, 00:27 - dnes v 00:27
 

Dobrý den bratři a sestry,

snad Vás takto coby téměř člen Orla mohu oslovit. Sleduji skomírající pseudo-diskusi na Vaší FB skupině a jsme tak trochu smutný, že politická platforma českých katolíků tj. ČSL mizí v propadlišti dějin české politiky !
Ano, mluvím o ČSL -to jest politické variace lidového katolicismu, kterým ČSL vždy byla. Adjektivum K/D je naprostým lapsem, který přinesla doba po předání moci a kromě jakého si šidítka a snad i chvilkové snahy pokusu o zaretušováníNF-minulosti k ničemu nepřispělo.
KDS si šla vlastní cestou, po rozpadu ČSFR se KDH stalo pouze spřátelenou stranou už cizího státu a z předpony KDU zůstal jenom OBAL !
Ona ČSL to neměl v pokrokářské, pozitivistické, zednářské,antihierarchistické a oportunní společnosti nikdy lehké. Ono stačí vzpomenout na velkou práci, kterou odvedl Mnsgn. Šrámek od roku 1918 do roku 1929, než oslavy 1000 výročí umrtí zemského patrona Sv. Václava daly č-s společosti jasný signál, že Lidová strana je integrální součástí politické mapy ČSR.
Ono i socializační hnutí pseudo-demokracie dr. Beneše v letech 1945-8 de facto zlikvidovalo dr. Koželuhovou, vikáře Mnsgn. Staška a velké problémy měl i P.Tigrid !
Jako člověk stojící mimo katolickou i politicko-lidovou atmosferu Vám těžko mohu radit, co dále. To že ČSL je v krizi - o tom není sporu. Ale každá krize je šance na změnu a je jenom na účastněných, jak toho dovedou využít / i zneužít / !
Pěti bodové memorandum Vaší organizace bylo sice odvážným, ale naprosto logickým příspěvkem k diskusi jak dále. Mladí lidé vždy byli nositeli myšlenek změn a ani jim leckdy nechyběla odvaha je prosadit.
Nenechte se prosím otrávit tlacháním lidí jako je prof. Dvořáková a jakýsi její nohsled. Tato paní je bezesporu expertkou na VŠ, je sice též tzv.politoložkou -ale její výpad ve smyslu homofobní, xenofobní apod je pouze již notoricky známou písničkou na přání těch, kteří by rádi lidského jedince viděli coby teplouše, fe´táka, nenávidícího vlastní identitu a etnicitu atd a sní o jakési občanské společnosti, kde jsou vlastně všichni kámoši a nevolení elitáři tomu všemu samaritánsky šéfují. To vše samozřejmě na oko, mastí si kapsy a vydržujíce si užitečné idioty sledují jenom svoje cíle !!!
Nakonec ono povídání politizujícho pátera Halíka nedávno v Katolických novinách také mnohé naznačilo !!!
Jak dále si všichni kladete otázku. Jsme názoru, že má-li ČSL si udržet svoji jedinečnost, musí se smířit se statutem regionální strany v enklávách Morava -jižní a střední, východní Čechy a částečně Čechy jižní . V ostatních regionech musí hledat takového partnera, který bude kredibilní pro ateistickou- či spíše nakatolicku část společnosti a přitom bude tvořit logické přemostění mezi svými voliči a platformou ČSL, která bude dominantní !
Kdo to má býti nevím, každopádně hlouposti typu soukromého sionizujícího spolku madam Hybáškové je třeba držet na míle daleko !!!
Dalším momemtem je fakt, že si ČSL bude muset a to velice zřetelně ujasnit -nakolik je ochotna přijmout teze křes´tansko-sociální, což znamená přijmout i ty atributy ideí socialismu , které nejsou přímo v rozporu s katolickým sociálním učením !!!
To je prosím vše a berte to jenom jako něco informací člověk stojícího mimo strukturu ČSL a jenom se interesujícího o politiku v naší krásné zemi !

S pozdravem V Kristu Kronus Jaroslav - člen Koruny české

P.S. Ve vší úctě k bývalému českému primasu pana Vlkovi by bylotaké vhodné zhodnotit jeho roli či spíše svěřepost v tzv. Boji o katedrálu a nakolik toto mohlo odradit část českých voličů jinak myšlence ČSL nakloněných !!!!!!!!!!!

Ono i jistým handicapem vaší ghetizace - rozuměj ČSL je vliv hnutí Focolare, kde duch sboru a rodiny je téměř bezduše aplikován i v ČSL a dochází k jisté getizaci jejího života a jak známo, každý autarkický systém je v nebezpečí degenerace či alespoň retardace !
Před 47 sekundami · ·




na začátek
Vaše emaily zabírají 0,08 MB z Vaší 10 MB schránky. Zapnout neomezenou schránku.
Obsazeno 0%
Copyright © 1996 - 2010 Seznam.cz, a.s. - Nápověda a kontakt - Rekl

Žádné komentáře:

Okomentovat