Počet zobrazení stránky

čtvrtek 22. července 2010

Proč nejsem z/TOP/ořený..............

Logo TOP 
09




Proč nejsem z/TOP/ořený
--------------------------------------

Pokusím se pouze omezit na skutečosti, které mi na projektu TOP 09 vadí a přímo brání, abych se s ním nějak identifikoval.
To že připomíná dnes již zapomenuté Staročechy, akorát vzniklé po 160 letech a v podmínkách globalizace, zavádění NWO a potýkání se s problémy při výstavbě EU je dle mého soudu více jak zřetelno. Že jeho duchovní otec Kalousek je sice politickým gaunerem, ale velkým strategem a politickým hráčem, kterách na na českém politickém nebi není asi sporu. JJ pan kníže je kvalitní ozdobou a produkcí velice promyšlené PR je asi také známo a respektováno.
Strana sice vznikla na zelené louce, ale její první kroky směřovaly ke konstituování základníchs stranických struktur a organizačních stupňů, zřízení webových stránek, využito jistého entusiasmu apod a výsledek se dostavil !

Mne bohuže tato strana odpuzuje tím, že přesně v duchu konzervativní revoluce se plně podřizuje ekonomickému neoliberalismu a na úkor osob - které jsou vystaveny tlaku či přímo závislosti - na žralocích ekonomického dění proponuje nadnárodní korporace, od kterých kromě očekávání okamžitého zisku nelze čekat v dlouhodobém horizontu nic dobrého !
Nelze přehlédnout, že TOP 09 naprosto rezignovala na přípravu ekonomického prostředí, které začne tvořit velkou přidanou hodnotu a místo toho plošnou restrikcí možná zadělává na podvázání velice křehkého ekonomického růstu coby organického následku po recesi samotné . Bohužel takovéto politické chování připravuje živnou půdu pro socilaisty a třeba i soft populisty , kteří při eventuelním mistrném přeskupení sil jsou schopny zvrátit i pozitiva, které nesporně připravované reformy přinesou !
Je to velice stručné, ale jako prkatický nefanatický konzervativec silného sociálního akcentu směřovaného k bezbranným jsem přesvědčen, že TOP 09 sice obájí dlouhodobě svoje místo na české politické mapě, lze kvitovat, že se chopila všeho- co ODS odmítla vykopnutím ing. Tlustého - ale nelze čekat, že ODS ji dlouhodobě bude podporovat v tom smyslu,coby jinak ligického politického partnera !

Žádné komentáře:

Okomentovat