Počet zobrazení stránky

sobota 10. července 2010

Kolikrát ještě vy nacionalističtí IDIOTI

 

 s předstihem sdělovat ????


Aktualizace dne:  

sobota, 10. ledna 2009


"Národní sjednocení " v roce 2009

Realisticky a nezaujatě
V předchozích článcích jsem se snažil nastínit limity možného vzniku nové politické strany - říkejme ji presidentská - a podporu, kterou i implicitně vyslovují nacionální spolky všeho druhu. Dnes využiji historické paralery a analogii a nastíním institucionelní limity možného.
10. 1. 2009

V roce 1934 vzniká v den příležitosti Dne republiky a jako reakce na mezinárodní i vnitropolitickou situaci politický subjekt zvaný NÁRODNÍ SJEDNOCENÍ,
On je de facto koalicí velkopanské Národní demokracie vedené dr. Kramářem, protihradně a na střední vrstvy zaměřené Národní ligy dr. Stříbrného a Národní fronty prof. dr. Mareše - tato je spolkem několika stavovskch organizací respektujících tohoto guru českého filozofického vitalismu.
V roce 1935 ovšem přichází silný volební neúspěch - toto seskupení získalo cca 4,5% hlasů. Později dochází k jeho erozi, kdy v komunálních volbách Národní liga a hlavně křídlo Národní demokracie vedené synem dr. Rašína kandiduje samostatně.
Počátkem roku 1993 označil jakýsi politolog vcelku vtipně nově vzniklou ODS jako stranu, ve které rezonují atributy předmnichovské Národní demokracie, anglických konzervativců a německých liberálů.
Dost často si vzpomenu na tuto charakteristiku při činnosti ODS a snaze nacionálních spolků o renesanci všeho, co by připomínalo shora uvedené. Jsem názoru, že nikdy nebyla za posledních 15 let situace tak " příznivá", jako dnes pro realizaci uvedených snah. Dnes lze naprosto bez obalu říci, že strana pana ing. Macha bude ze značné části připomínat Národní demokracii- je samozřejmě mít na paměti, že ve světě, který je o cca 75 let dále.
Ani v náznaku nechci naznačit, že by tato strana začala jakkoliv koketovat s nacionálními spolky, o kterých jsem se v minulosti zmínil. Jedinou vyjímkou by snad mohlo být seskupení kolem při komunálních volbách kandidující jako Konzervativní koalice. Jak by spolupráce mohla vypadat in concreto opravdu nevím a neumím si ji ani představit. Jenom mi intuice říká, že při jisté obratnosti některých jedinců z Konzervativní strany či národních katolíků nemajíce nic apriori proti sionistům by mohlo vzejít jisté naklíčené semínko!
Spíše je černý Petr v rukou nacionálních spolků. Bulou-li schopny vygenerovat nějaký srozumitelný politický program, zbavit se image proto- či dokonce polofašistů a upozadit některá pro média nestravitelná individua, lze vyslovit - ale prosím pouze tezi - , že by mohlo i ledacos začít vznikat. Je ovšem otázkou, nakolik tyto nacionální spolky budou schopny se smířit s neoliberálními ekonomickými ideovými postuláty strany pana Macha a nakolik budou schopny přijmout tezi o minimálních daní a de facto rezignaci na sociální politiku pro neprivilegované všech odstínů.
ALE TO UŽ NENÍ MERITEM TOHOTO ZAMYŠLENÍ A UŽ VUBEC MOJI STAROSTÍ !

středa, 21. ledna 2009


Proces pokračuje........

Siamská dvojčata......

Již delší dobu si kladu otázku, nakolik události posledního téměř roku ovlivní politikou mapu České republiky.Krach světového finančního paradigmatu, tlak evropských elit na uzavření integračního procesu v EU formou přijetí LSR bez ohledu na jeho formu,tak na přijetí eura,ale i sionisticko - palestinský konflikt,upevńování Ruské federace v systému NWO,vznik nové mocenské osy USA-UK-Indie, snaha kolonizovat Afghánistan a jasné sdělení Ruska Ukrajině a Gruzii, že chtějí-li west, že existují velkomocenské páky , jak jim cestu " osladit " se nemohou v nějaké podobě nepromítnout do pohybu v české politice.
Jak je již z historie známo, vesměs všechny fatální společenské změny v ČR byly determinovány zevním pohybem. A ten prostě běží.Jak kdysi velice vtipně poznamenal V.Klaus, v ČR běží ještě jeden souboj. Je to boj ve smyslu lidovosti a elitářství. Jako hlavní reprezentanttoho druhého směru je vnímám - a on jím coby iluminát a vrchoný svobodný zednář opravdu je - Václav Havel. Vzhledem k jeho věku a zdravotnímu stavu je dnes spíše situovám do role ikony a osa nějak běží skrze lidi typu Albrigtová, prof. Švejnar, expozitura pana Havla v politických stranách , které jsou přítomny v Parlamentu včetně jeho ekipy zvané Strana zelených.Ponechám stranou různé záložní projekty,určitá nevyjasněnost některých senátorů a okruh velvyslanců ČR ve velmocích, v Izraeli a některých dalších destinacích - vše pod taktovkou nám.ministra zahraničí Pojara.
Tyto procesy dnes generují vznik stran, které by byly jistou protiváhou etablovaným stranám a zároveň expoziturou pánů Klause a Zemana.Že to budou strany ideově naprosto nesmiřitelné, je nadevší pochybnost.
Ta první bude konzervativně-liberální se silným nacionalistickým akcentem, ta druhá solidaristicko-lidová a bude též obsahovat akcentaci vlasteneckou.Určitě nemusím naznačovat, že se jedná o nově vzniklou Stranu svobodných občanů a její filiálku Libertas.cz a v tom druhém případě projekt, který nese název SDŽ. Ve druhém případě běží integrační proces a jaké by měl míti parametry, k tomu jsem se již názorově vyslovil.K té druhé straně zde předkládám malé zamyšlení.

Spolupráce Strany svobodných občanů a Práva a spravedlnost

V tomto článku bych chtěl v prvé části stručně vylíčit, co se stalo, že jsem byl Stranou svobodných občanů (SSO) po dohodě se stranou Právo a spravedlnost (PaS) odstraněn z kandidátní listiny SSO pro Prahu. Podrobnosti si může čtenář dohledat v článcích, na které odkazuji v poznámkách pod čarou. V druhé části se pak zamýšlím nad vhodností a omezeními spolupráce mezi těmito dvěma politickými stranami. Níže popsané události mně přiměly, abych v ní reflektoval svůj omyl, kterého jsem se dopustil, když jsem bez kritického přezkoumání kompatibility politických programů obou těchto stran přijal nabídku, abych byl uveden na kandidátce SSO jako osoba navržená PaS. Program PaS byl a je mi velmi blízký, ale nezamyslel jsem se nad tím, co vše pomíjí mlčením. Ve svém textu kritizuji PaS, ale záměrně neuvádím jména konkrétních osob (kromě citace jednoho veřejného prohlášení) z této politické strany, protože nechci a ani nedovedu posoudit míru jejich podílu na celé záležitosti. To ponechávám na jejich svědomí před Bohem. ... 02.06.2010/ » více

Kdo si ještě vzpomene, že jsem VAROVAL a upozornil, že rozbuškou mezi sionisty z SSO a národními katolíky bude moment nějakým způsobem determinovaný vztahme ke státu IZRAEL ????

A výše to máte v bleděmodrém od samotného postiženého Vy kašpaři z masopustních rejů Nerudovkou na Hrad a natřásáním se před současným presidentem !!!!!!!!!!!
Jsem zvědav, kolik z Vás bude kandidovat v komunálních volbách a na smysluplnost Vašich kandidatur !

Žádné komentáře:

Okomentovat