Počet zobrazení stránky

středa 7. července 2010

Opravdu nápad hodný čecháčka i zloděje zároveň............

České dráhy vypíší tendr na ostrahu ve vlacích

Autor: ČTK
06.07. 13:08
Ve vlacích bude pro všechny bezpečno.České dráhy chtějí na podzim vypsat výběrové řízení na zajištění soukromé ostrahy v nádražních prostorech a ve vlacích. Zkušební využívání bezpečnostních agentur se firmě osvědčilo a chce v něm pokračovat.
České dráhy zkoušely bezpečnostní hlídky od začátku února do konce dubna v pilotním projektu. "Výsledky byly jednoznačně pozitivní, od reakce veřejnosti, přes snížení trestné činnosti na rizikových spojích až po pozitivní hodnocení zaměstnanců ČD ve vlacích," řekl mluvčí ČD Radek Joklík.
Podle něj dráhy nijak nespolupracují s bezpečnostní agenturou ABL, kterou založil budoucí ministr dopravy Vít Bárta.
ČTĚTE TAKÉ: Na záchod i ve stanici. Dráhy chystají změny
                        Toalety jen pro ženy! Japonci zavedli ve vzduchu novinku
České dráhy chtějí, aby vlaky a nádraží hlídala soukromá firma.Dráhy se proto rozhodly působení "černých šerifů" ještě posílit. "Nejen ve vlacích, ale i na problémových nádražích budeme s civilními bezpečnostními agenturami dále spolupracovat," řekl mluvčí.
Dráhy na službu zatím nevypisovaly tendr, pouze rozšířily spolupráci s agenturami, jejichž služeb již delší dobu využívají ve stanicích. Celkem je ostraha na 80 nádražích, náklady drah jsou desítky milionů korun ročně.
Většina zásahů ochranky souvisí s vyloučením z přepravy cestujících, kteří odmítají zaplatit či kteří jsou agresivní. Dráhy tvrdí, že do hlídek byli vybráni zvláště komunikativní lidé, nikoliv násilničtí jedinci.
Hlídky se pohybují po celé železniční síti bez ohledu na denní dobu či druh vlaku. K vidění jsou v lokálních motorácích i mezinárodních expresech. Provizorium má definitivně ukončit řádný tendr, jehož podmínky bude dozorčí rada ČD schvalovat na podzim.
Jak doplnil Joklík, dráhy nijak nespolupracují s bezpečnostní agenturou ABL, kterou založil pravděpodobný nový ministr dopravy Vít Bárta.
Foto: ČTK


Jsem názoru, že opět se ukazuje že peníze jsou vždy na prvním místě a to i na ukor předmětu zakázky samotného.
Ono jde sice o to, že privatizací mnoha aspektů života veřejnosti došlo v minulých letech i k tzv. privatizaci BEZPEČNOSTI, jinak řečeno - stát se v mnoha v případech vzdal ochrany  života, majetku a zdraví a tuto převzala -by´t dílče tzv. komerční ochrana. Zde ovšem  dochází leckdy ke střetu, že tzv. soukromá bezpečnost je svěřena subjektům, které ovšem tuto vykonávají v tzv. veřejnm prostoru a zde vzniká mnoho třecích ploch včetně naprostě  nezbytně nutné koordinace se subjekty veřejné moci a v mnoha pířpadech lze dosáhnout žádaného stavu pouze zásahem těchto orgánů !!!

Co navíc je velice problematické - ja fakt, že i tyto soukromé subjekty bezpečnosti jsou spíše placebem, než výkonným ogánem i mimo jimi svěřenou působnost tj . způsobilost ve smyslu servisním klientům zákazníka, kompaktibility s prostředím samotným apod.

Sice došlo v minulých letech k jistému posunu zvýšení kvalifikace členů soukromých ochranek - tj. zprecizované podmínky pro výkon soukromého detektiva a majitele SBS, mnoha CBS vyžaduje splnění kvalifikačního kurzu, který se skládá cca z absolvování 30 hodin výuky práva, první pomoci, taktiky zákroku apod.
Jsem názoru a nejsem zdaleka sám, že jediným systemovým řešením pro výkon soukromých bezpečností na místech veřejnosti přístupných je upravení jejich statutu samotným zákonem !   

Zasláno ministerstvu vnitra ČR

Toto jsem zaslal na podatelnu centrálního orgánu státní správy ČR tj. MV ČR

------------------------------------------------------------------------------



d: http://email.seznam.cz/readMessageScreen?sessionId=&folderId=sent&messageId=34&messagePos=0#
Komu: mailto:posta@mvcr.cz


Předmět: Zaslání - sdělení


Datum: 22.2. 2009, 19:21 - dnes v 19:21


Dobrý den,dovoluji si Vám sdělit jako občan ČR nezbavený svéprávnosti (zatím), že mi Vaše instituce pod vedením toho samolibého fešáka jménem dr.dr. Langer I. připomíná spíše než centrální orgán státní správy MASOPUSTNÍ REJ - maska vedle masky.

Zatím zcela nedovedu rozlišit co je medvěd a kdo je medvědář, ale zcela zřetelně již dovedu identifikovat ponocného. Tím z logiky věci by měl být noční vrátný. Akorát že místo halapartny má 7,65 mm a místo trubky lahev minerálky nebo ohnivé vody - dle gusta a stavu jater.



Moje hodnocení se opírá o studium intelektuálních potratů, které se zřetězily v myšlenkovou genocidu.

- boj o zelené karty, poté placené vyhoštění na úkor daňových poplatníků a nakonec silná slova o tom ,že pojedou.............

- privatizace veřejné bezpečnosti, jejíž kvalita se ukázala hned první den při začátku první ligy v kopané.

- infantilní zdůvodnění rozpuštění DS odevzdané NSS, kterému se již smějí i jinak dévotní novináři

Závěrem si neodpustím poznánku předsedy Republikánské strany z cca tak 13 lety, kdy se vyjádřil v tom smyslu, že je perverznost nosit ptáka na klopě (modrého) místo toho, kde ho jinak nosí našinci.Jaroslav Vrána , Kolín - t.č. Švejk a kverulant
 

Žádné komentáře:

Okomentovat