Počet zobrazení stránky

pátek 30. července 2010

krátká vzpomínka..............

MANIFEST "post" -fašismu Czech made

 

Tak jsem se konečně dostal k tomu, co jsem předevčírem avizoval. Slovo manifest berte s jistou nadsázkou a spíše to bude pokus k formulování tezí . Slovo post-fašismus jsem si nevymyslel. On s tímto pojmem pracoval asi před 9 lety jistý maďarský akademik jménem Tamas.

Dle mého soudu on patří k ekipě žluté internacinály, která svým kvikotem a propagandou mi už dnes připomíná normalizační vtip - tenkrát jsme poznali, že zeměkolule je kulatá proto, že jsme poslali hovno na západ a ono se nám vrátilo z Východu. Sleduji-li zevní determinat tj.ekonomickou globalizaci a naprosto bezskurpulozní atak kosmopolitního kapitálu ničícího domácí ekonomiky, tak si opět vzpomenu na další vtip z normalizace
 Když člověk sleduje aktivity současného ministra obrany / ve smyslu nákupu zbraní u zahraničních zbrojovek/, tak ten vtip vynikne tuplem. tenkrát kubánský diktátor přijel ha Brežněvem a potřeboval potraviny a strojní výrobky. Brežněv se na něj podíval, vzal si od něho papír s pořadavky, podepsal to a řekl mu: poletíš do Prahy, tam je brýlatá skladník jménem Husák a ten Ti to VYDÁ..................

"Postfašismus" v Maďarsku a jinde? V časopise Boston Review zaútočil G. M. Tamás, profesor ve Filozofickém ústavu Maďarské akademie věd na to, co nazývá dnešním "postfašismem", šířícím se nyní v jeho rodném Maďarsku i jinde, v jehož důsledku se občanství stává výsadním právem jen některých lidí. Nynější pravicová vláda v Budapešti "potlačuje vládu parlamentu, trestá komunální úřady jiného politického zabarvení než má ona sama", je velmi blízko postojům rakouského politika Joerga Haidera a "za pomoci lumpenintelektuálů z extrémní pravice, vytváří novou státní ideologii"; maďarská státní televize pod kontrolou vlády "otevřeně projevuje protiromský rasismus". "Postfašismus" se V dnešním světě podle Tamáse snaží zvrátit výsledek osvícenství, které ztotožnilo právo na občanství s člověkem jako takovým. Před osvícenstvím bylo totiž občanství také jen výsadou. V osvícenství bylo občanství ztotožněno s lidskou důstojností, bylo rozšířeno na všechny společenské třídy, profese, na obě pohlaví, na všechny rasy i na všechna náboženská přesvědčení. Muselo následovat všeobecné volební právo. Fašismus, který vznikl po první světové válce, ale začal lidi rozdělovat na spojence (tj. občany) a nepřátele, jimž byla občanská práva upírána. Posttotalitní fašismus, jehož hlavním rysem je podle Tamáse nepřátelství vůči ideji univerzálního občanství, se nyní rozvíjí pod štítem globálního kapitalismu. Podle nacistické logiky jsou komunisté, židé, homosexuálové a duševně nemocní neobčany, a tedy to nejsou lidské bytosti. Obdobně dnes, všude, od Litvy až po Kalifornii, se staly přistěhovalecké a dokonce i autochthonní menšiny nepřáteli a očekává se, že se smíří s umenšováním a suspendováním svých občanských práv. Tendence Evropské unie oslabit národní stát a posilovat regionalismus etnicizuje v mnoha částech Evropy soupeření lidí i územní nerovnost. Rasově jsou nyní interpretovány i třídní konfikty. Maďarští či srbští stoupenci etnické jednoty předstírají, že národ je tam, kde žijí osoby maďarského či srbského původu a ostatní do něho nepatří. Rostoucí depolitizace pojmu národa vede k přijímání diskriminace "jiných" lidí jako něčeho "přirozeného". Pravice o tom nyní hovoří v parlamentech a na ulicích středovýchodní Evropy, Asie a nyní často i na "Západě" zcela otevřeně.

Klaus děkuje extremistům
PRAHA Prezident Václav Klaus poděkoval ultranacionalistům z Národního sjednocení. Vedení této extremistické strany nedávno předalo prezidentské kanceláři prohlášení, ve kterém se zastalo Klause a jeho euroskeptických názorů. Klausův tajemník Ladislav Jakl jim za to prezidentovým jménem poslal na konci června děkovný dopis.
Jakl: Odpověděl bych i eurofanatikovi z ČSSD
Úředníci z Hradu označují dopis, na který jako první upozornilo Právo, jen za zdvořilostní poděkování. Někteří politici a politologové to ale považují za vážnou chybu. Prezident by totiž podle jejich názoru neměl s politickými extremisty vůbec komunikovat.
Podle Aleny Veliké z tiskového odboru Hradu Klaus přitom o dopisu i poděkování za něj určitě věděl. „Prezident čte všechny dopisy, takže i tento určitě četl. Odpovídá na ně buď sám, nebo na ně nechá odpovědět někoho ze svých spolupracovníků,“ potvrdila včera Veliká.
„Šlo o zdvořilou reakci na slušný dopis. Na slušný dopis bych odpověděl třeba i nějakému marxistickému eurofanatikovi ze sociální demokracie,“ brání se autor dopisu Jakl.

Shválně jsem otiskl článek prof. Tamáse, aby bylo jasno, jak on postuluje jím pojímaný post-fašismus .Ono není tajemstvím, že jde o ma´darskou variantu sporu pojímání demokratické společnosti ala Klaus a čehosi zvaného občanská společnost ala Havel a jeho ekipa.

Nemělo by býti přhlédnuto, že jde o intelektuálskou reakci na nezvratitelný fakt ekonomické globalizace, která sebou nese v podmínkách starého kontinentu integrační proces ústící v do vzniku EU a ve světovém měřítku po tápání při zániku bipolarity a chvilkovém poblounění unipolarizací ala USA se dnes diverzifikují mocenská centra světa i mimo území  Ruské federace, EU a USA a v celkovém součtu i ekonomickém střetu mezi Severem a Jihem.......................

Pan profesor se snaží sice kultivovaně ,ale ne nepodobně ala výtečníci z české LPA namluvit společnosti, že všude je přítomen fašismus a je jenom otázkou času, než začnou býti stavěny KT. On jaksi pan profesor opomněl, že kromě jistého druhu stihomamu lidí jeho druhu a bordelu v podání jeho soukmenovců v podobě bolševických revolucí všmu předcházela jím adorované osvícenství, které začalo sice nekorektním vyklizením Bastily, ale skončilo gilotinami a řáděním jakobínské zběře.Ono je nutno se zmínit i o masakru ve Vendee, kde poprvé z lidské kůže byla dělána stínitka na světla a byly i poprvé použity předchůdkyně plynových komor v podobě nalodění nepřátel na lodě a jejich potopení pomocí dělové palby z břehu . On ne vždy se objeví v historii Napoleon. ten se stal ale zase problémem pro tehdejší mocnosti svoji expanzivní politikou a teprve po vítěžství Svaté koalice a Lipském kongresu byl nastolen jakýsi statu quo............ 

Tohoto jsme se po roce 1917 nedočkali a teprve běsnění Stalina otevřelo některým lidem oči a po mnoha letech teprve rok 1948 a události s ním spojené daly mnoha potouchlým intelektuálům na Západě jistou zpětnou vazbu. Ono aby toho nebylo málo, tak nechvalně proslulá Frankfurtská škola, Nová levice roku 1968 a jiné výstřednosti opět zatopily lidskému rodu. Desetimiliony mrtvých a ještě dnes jsou zblbla, která chodí s Che Guevarou či Maem..Jistou racionální reflexí bylo hnutí zvané eurokomunismus,ale on měl jenom dílčí vliv ...........
Ony představy ,vize a varování tohoto kosmopolitího liberála jsou prostě jenom intelektuálskou antitezí přirozené obrany národních entit před vlivy, které ohrožují organické vazby či dokonce sociální soudržnost národních států. Snad všichni vidí, co způsobila přiteplená a nasládlá new-levice ve VB, co se děje ve Švédsku a parciálně ve Francii........., Švýcarům dochází již trpělivost, Italové a Rakušané prozíravě vidí, kam úchylné projekty multikulti VEDOU.............Pan profesor jaksi zapomíná, že každý tlak nese protitlak a že každá přirozená entina vzniklá vývojem se bude přiměřeně bránit před ideově úchylnými projekty sociálních inženýrů....jinak řečeno - každá demokratická společnost ví, že autarkie jakéhokoliv druhu je anachronismem. Ale jedině ona a její obyvatelé jsou oprávněni definitivně rozhodnou, jaké budou mantinely jejího otevření cizím vlivům a je lhostejno, zda ekonomickým, sociálním či antropolgickým. Tečka :Ono stanovit někomu mantinely a dát informaci o pravidlech pána domu není diskriminací, jako trvat napovinnostech pro všechny je jenom druhou stranou mince rovnosti před zákonem a naším Bohem........Myslím, že je to řečeno srozumitelně a vše další by bylo jenom  nošením dříví do lesa.......

Já pouze říkám, že práva menšin všeho druhu jsou v demokratické společnosti tvořeny skrze politickou strany a proces zvaný volby či instrumenty přímé demokracie. Strážcem tohoto procesu je moc soudní, vykonavatelm moc exekutivní. nic více, ale také nic méně. Třetí sektor je tlupou příživníků a vyžírků a udělají lépe, když si vlezou do zednářského klonu jménem Člověk v tísni a budou se realizovat tam, kde je budou mít tzv. rádi a pak jim nakopou zadek a pošlou domů- většinou jejich miláčci samotní !

Co z toho plyne pro český post-fašismus státototvorný - v principu neopakovat chyby jeho předchůdce z první republiky a nekopírovat vzory ze zahraničí, které jsou dnes sice modní,ale těžko in natura použitelné pro ČR.
1/ pojmout čský národ jako entitu politickou, nikoliv jazykově-etnickou. Vnímat pozitivně etablování asijské menšiny a podpořit ty síly politických českých Židů , kteří se netají tím, že ČR je jejich vlastí . Mnozí z nich to zpečetili kromě jiného tím, že jejich předci nepřežili holocaust ! Jasně deklarovat směrem k českým Cikánům-Romům, že jsou našimi státními příslušníky a že od nich očekáváme loajality k ČR. Dokonce bych se i odvážil povolat jejich etnickou reprezentaci k podílení řešení problémů jich samých a začal bych vážně diskusi o prvcích menšinové a blokační demokracie.
2/ Zformulovat jasný ekonomický program směrem k českému střednímu a malému podnikatelskému stavu , agrární sektor nevyjímaje.
3/ Odmítnou všechny reparační snahy ,které by měly charakter porušení presidentských dekretů z roku 1945. To ovšem nevylučuje hledání jiných politických cest k těm, kteří se stali oběti nezákoností a revoluční spravedlnosti. Osobně bych začal zrušením ostudného Zákona , který amnestoval zločiny od května do října roku 1945 !
4/ všiml jsem si, že čeští národovečtí intoši mají novou hračku. Když se ukázalo jako nepoužitelným učení teoretika Nové pravice a ustala i téměř nekonečná žvanírna o něm a jeho dílu, tak dnes zase NM a její klony si pohrávají s jakýmsi sociálním hnutím v Itálii a vydávají ho implicitně za inspiraci ......NS je v troskách a jedině se rozvijí její e-shop, DS pracuje sice v jistém utlumu ale snaží se před líčením u NSS nedat další 

záminku atd. Já to říkám jenom proto, že by stačilo propojit i za zachování jisté autonomie uvedené jevy. NM a´t teoretizuje, musí být ovšem někdo, kdo to přetaví ve srozumitelný politický program, eshop a´t prodává věci s národoveckou tématikou, ať na komunální a regionální úrovni lidé spolupracují, VF se probouzí k životu.........a ony se věci rozhýbou za předpokladu, že si každý nebude hrát na svém písečku, nebude ideově blbnout a politicky blouznit a hlavně nedat kosmopolitům a národním odrodilcům vydechnout ! Bít je jejich vlastním klackem, který jim vyrazíme z ruky :................

Žádné komentáře:

Okomentovat