Počet zobrazení stránky

pátek 2. července 2010

Zajímavé postřehy bývalého člena ČNR

Dřevěný vyřezávany malý státní znak ČR Kliknutím zobrazíte detail obrázku.Detail obrázku





Malý státní znak
istárna svedomi.cz , došlo 18.8.2009

Kam kráčíš ČSNS, nebo spíše výstižněji - Kam jsi došla ?

Několik otázek panu Vladimíru Frőhlichovi položil pro svůj blog Jaroslav Vrána... Zobrazit více

1) Můžete se prosím čtenářům mého blogu představit nějak blíže ?

Jmenuji se Vladimír Frőhlich původní profesí klinický biochemik po roce 1989 jsem začal profesionálně pracovat jako rozhlasový zvukař a moderátor. Jsem také nezávislým žurnalistou. Po revoluci jsem byl poslancem ČNR. Politicky činný v HDŽJ a následně v ČSNS a ČSNS 2005. Spokojeně ženatý dva syny. Snad to stačí…

2) Při svoji činnosti ve prospěch SDŽ jsem inicioval i jednání s Vámi a ČSNS 05. Můžete prosím popsat, k čemu se vlastně došlo a proč nebylo dosaženo bližší kooperace z Vašeho úhlu pohledu ?

Zcela přesně to nevím, ale mohu se pouze domnívat, že Jana Volfová předsedkyně SDŽ získala z různých nezávislých zdrojů informace ohledně předsedy Ing. K. Janka a patrně jejich vedení došlo k závěru, že kooperace těchto stran by v podzimních předčasných volbách nepřineslo potřebný efekt.

3) Byl jste spolu s panem Stanislavem odvolán z vedení ČSNS 05. Já osobně pana Stanislava beru s jistou rezervou coby politika a už vůbec jako předsedu pol. strany. Respektuji ho jako zajímavou osobu,ale to je prosím vše. Co bylo hlavním impulsem vnitřního puče kromě výměny ve vedení již tak komického subjektu a dle mého soudu, kromě občasných zajímavých úvah ekonomického střihu od současného předsedy ing. Janka jsem nezaznamenal jedinou změnu k lepšímu.

To je věc na poměrně dlouhé popisování, ale ve stručnosti v podstatě jde o to, že expředseda J. Stanislav po volbách do EP na základě výsledku zcela seriózně dal svou funkci k dispozici, čehož jeho opozice tvořena právě mimo jiných panem Ing. K. Jankem využila a nevyslovila mu důvěru. On byl příliš slušný na takovouto funkci a hlavně neinklinoval k různým antisemitským a rasovým projevům oproti panu Jankovi. Navíc se zjistilo, že minulost pana Janka není úplně vhodná pro výkon předsedy, kterým se stal díky lobbingu u svých příznivců na J. Moravě. On totiž v době kdy národ bouřlivě protestoval proti okupaci naší země cizími armádami, se stal členem KSČ. A to podle mého názoru není mravně slučitelné s funkcí předsedy strany, která právě od komunistů dostala pořádně na frak včetně Dr. M. Horákové. Ani já pro takového předsedu nemohu vykonávat nabízenou funkci a proto jsem pouze členem UR zvolený sjezdem.

4) Samostatnou kapitolou jsou Vaše webové stránky. Obraz bídy a utrpení. Nevím, zda webmaster existuje či si to děláte melouchem,ale i to je výsledek image strany. Hodláte s tím něco udělat ? K pozornosti doporučuji web SDS – strany marginální a de facto přílepku KSČM.

Ohledně našich webových stránek tak to je věcí jednak tiskového mluvčího a web-mastera I. Dvořáka. Je to opravdu ostuda, protože webové stránky jsou prvním kontaktem s veřejností.

5) Již delší dobu slyším tezi, že na podzim bude provedena slovy Miloše Zemana řádná deratizace včetně odstranění oportunistů a bývalých komunistů Je 20 let po předání moci nomenklaturou KSČ jejím zednářským a pobratinsko-sionistickým kámošům za zaručení výhod jich samotných. ČSNS byla v roce 1897 ustanovena jako platforma národního dělnictva za společenského pohybu hledání národního sebeurčení a silné akcentace otázky sociální manchesterského kapitalismu. K výstavbě funkční strany konce prvního decenia 21.století je třeba charizmatická osobnost, rozpočet v milionech a realistický program. To vše souvisí se zvážením zda strana členská či voličská za potřeby voličských teamů ve formě dobrovolníků.

ČSSD po svojí etablaci na politické mapě ČSFR se několik let utápěla v rozporech typu, zda bývalí komunisté ano či ne, odpor starých socdem proti Obrodě , zda Horák či Battěk apod. Až příchod Miloše Zemana učinil všem kašpařinám konec a vznikla strana s podporou cca 30 % voličů.

Na dnešní politické mapě Evropy kromě stran konzervativních, socialistických, konotací levice či rudé nebo zelené dominují populisté či nacionalisté.................

Jak tyto výše uvedené skutečnosti chcete skloubit do existence funkčnosti deratizované strany ?

Vše co jste napsal je pravda, tedy šlo o několik frakcí v socdem a nejlepší řešení předložil tehdy M. Zeman. V naší straně tolik frakcí není a o to by to mohlo být jednodušší. Mně a dalším nejde o nic jiného, než abychom konečně vrcholné vedení strany tedy vrcholné funkcionáře strany zvolili naprosto nezranitelné mediálně, skutečné národní socialisty a kvalitní managery, kteří by spolu s nejvyšším orgánem strany naší stranu představily veřejnosti jako pevnou zdravou a jedinou alternativu pro zajištění zlepšování obyčejného života normálních lidí a ne lobbistů a korytářů jak tomu je jak v socdem tak i v ODS o lidovcích snad ani nebudeme mluvit, že… Z pohledu historie má tato strana doslova ideální podmínky.

6) Jak vzhlížíte k projektu Suverenita, který dle mého soudu má k ideovým atributům českého národního socialismu v podmínkách roku 2009 nejblíže ? Trochu lituji, že mnou vydupané setkání mezi Suverenitou a SDŽ skončilo blamáží...........

Suverenita je souručenství v základu dvou stran pí Bobošíkové a p. Hanniga, nemohlo tedy dojít k žádným námluvám s SDŽ J. Volfové, protože názorově jsou tyto dámy trochu odlišné a to v oblasti sociální solidarity, zdravotnictví, bydlení apod.

7) Jak hodnotíte popuštění značky ČSNS panu Jouklovi v krajských volbách a od toho odvozené další karikace a kretenizace se značkou ČSNS. Jenom zdůrazním, že to byla práce předsedy ČSNS v konkurzu pana Rovného.

Tak tohle je přesně jedna z věcí, která je doslova hrůzná. Dokazuje tím pouze osobní ambice za každou cenu bez ohledu jaké to bude mít dopady jak na ostatní členy, tak i na další spolupráci. Nic méně daleko děsivější a doslova příšerné je to, že v LB kraji budou na kandidátce Dělnické strany. Dokonce ČSNS pana Rovného má být zastoupena na kandidátce DS i Jižních Čechách. Tím velmi devastují národně socialistickou ideu, což je naprosto neomluvitelné a neodpustitelné!

8) V současné době ČSNS 05 bude parazitovat při volbách na projektu Alternativa, který sdružuje asi 10 mimoparlamentních stran a je tvořen např. comiksem zvaným Strana práce a dnes již mírně povadlou legendou KAN . Co k tomu dodat...............

Pouze to, že to je výsledek nezvládnutí vedení strany, což bude projednáváno na nejbližším jednání UR.

9) Přiznám se, že mne mohl trefit šlak, když jsem zjistil, že téměř nekrolog za úmrtí ing. Lesáka napsal Jan Kopal. Ohradil jsem se proti skutečnosti, že takovou to věc tvoří tak profláknutá osoba a po pravdě řečeno, všem je to jedno. I to je symptom naší postkomunisitkcé kococviny. Váš názor , prosím ?

Nevím zda pan J. Kopal byl o to někým požádán nebo zda to byla jeho osobní iniciativa – nemám potřebné informace, ale mně osobně na tom opravdu hodně vadí, že předseda a první místopředseda neiniciovali jednání s pozůstalými a nedomluvili se s nimi na důstojném vzdání holdu bratrovi Lesákovi a to jak čestnou stráží s prapory, tak i důstojnou delegací vrcholného orgánu. A to mně opravdu vadí hodně. Je to další mínus při mém hodnocení jejich činnosti.

10) Je ještě něco, co by jste chtěl mým čtenářům sdělit ?

Snad jenom, abychom zůstali Čechy i v Evropské unii a nenechali se pohltit bruselskou byrokracií. No a aby v podzimních volbách se nebáli vhodit hlas mimoparlamentním stranám, protože není pravdou, že takový hlas propadá, ale naopak snižuje procentuální výsledek těm současným mocným a to si myslím, že je dobře. Hezký den.

Jaroslav Vrána, Kolín,
26 červen v 7:05 · To se mi líbíUž se mi to nelíbí ·

Žádné komentáře:

Okomentovat