Počet zobrazení stránky

pondělí 5. července 2010

Občas si na Vás pane profesore vzpomenu...........

Ivan Sviták
* 10. 10. 1925 Hranice na Moravě

† 20. 10. 1994 Praha

Vždy se mi vybaví jeden z bonmotů tohoto muže , když se v ČR chystají volby a partičky, které akorát tak zaujmou předsedu, tajemníka, jejich fan club a něco vlezdů a obejdů si vemou do hlavy, že ony jsou přesně ty a Ti, kteří jsou hodny a hodni sedět v zastupitelských sborech všech forem a stupňů.


Prof. Sviták počátekm let devadesátých po návratu z exilu a aktivně se účastníce tvorby nějaké věrohodné platformy demokratických socialistů okomentoval slovy - To že vleze trpaslík trpaslíkovi na záda ještě neznamená, že před námi stojí OBR - tehdejší zoufalé snahy soc-dem skupinek vytvořit alternativu ke KSČM !

Ž před těmito pitomostmi není nikdo imunní a už vůbec ne Ti, kteří kromě fanatismu a prázdných kapes nejsou schopni ničeho je například charakteristické z pokusu 5 obskurtních nacionalistických spolků vytvořit tzv. Národní síly. Když si vzpomenu na tu klauniádu u sochy Sv. Václava - vše v režii jistého Skácela - a téměř okamžitý rozpad -tj neschopnost alespoň zevně působit jednotně tak ještě dnes po mnoha letech se usmívým. Pokus o vytvoření tzv. Národní koalice mezi českými šovinisty a zkrachovalými nár-soc bych spíše řadil mezi pomatení smyslů současného mpřed. ČSNS dr. Trkala možná poblouněnéhé zevním desingem dr. Edelmanové !


Modré straky v Praze zřejmě chtíce trochu poškodit jeich centrální vedení za to, že na ně nepamatovalo a zlikvidovala kromě jiného blba z horní dolní, provařeného starostu Prahy 6, něco velrybářů a jiný hnuj napojený na současného primátora se rozhodlo kromě jiného, že volební kraj v Praze rozdělí na 7 volebních obvodů !!! On i jistý důvod může býti v obavě před smetením pražské party chrupajícího knížete, kterou povede bývalý vcelku schopná člen ODS Laudát !

To že jde o hňupovinu je srozumitelno,ale není to nic proti zákonu. To že některé partičky, které místo toho, aby místo platformy pol.stran si založili o.s. či o.p.s a prováděli jími oblíbenou činost a z tohoto titulu se identifikovali s nějakou etablovanou politickou stranou a ve formě volné spolupráce působili v duchu jejího programu a potom navrhli něco svých členů na KL.......

Ale in media res. V Praze se rozhodly ČSL, EDS, SNK-ED jít spolu do voleb, aby udajně posílily svoje ambice a překročiliy 10 %. Já už si na pitomosti bez ohledu na ideovou orientaci zvykám,ale toto je buď ztráta soudnosti a nebo prostě projev obyčejné hlouposti naroubované na lidskou hloupost !

Jak dopadla koalice KDU/EDS i v Praze snad víme všichni. SNK-ED majíce nějaké peníze z minulých komunálních voleb a neschopno se uplatnit v primárkách tvorby KL veřejného domu zvaného VV se urazilo a tvoří v tomto smyslu.........., ještě se udajně mají přidat Zelení - kteří mají v Praze jako leadra kohosi z jedné asijsé republiky bývalého SSSR !!! 

Co k tomu dodat ? Vůl zůstane volem, kdyby na housle hrál a ono prostě někdo musí dostat od voličů opakovaně -"pár facek " - , než mu možná i něco dojde !!!!!!!!! 

Žádné komentáře:

Okomentovat