Počet zobrazení stránky

pátek 4. února 2011

Jenom krátká vzpomínka................

Kronus Jaroslav


Ivan Hašek

Ivan je pro mne symbolem úspěchů Sparty osmdesátých let. Když poprvé vyběhl na ligový trávník, bylo nám ho téměř líto. Tenhle maličký a hubený klučina že by měl ve sparťanské obraně úspěšně čelit urostlým a kosmatým borcům soupeře? Zdálo se to být nemožné a jeho nominace k utkání vypadala jako omyl. Za půl hodiny hry jsme už o něj neměli strach. Maličký subtilní Ivánek běhal po hřišti jako vítr, zle a neohroženě dotíral na soupeře a ... mydlil to hlava nehlava. Za chvíli jsme začínali mít strach spíš o to, aby vydržel na hřišti až do konce utkání. Ne proto, že by nestačil s dechem (plíce měl jako měchy!), ale proto, že by sudí nemusel mít pro jeho ostrý styl hry pochopení a mohl by ho vyloučit. Nestalo se tak ani při jeho ligové premiéře v roce 1981, ale, alespoň co já osobně pamatuji, ani nikdy později, v žádném z těch krásných 221 ligových střetnutích, které ve Spartě sehrál. Ivanova tvrdost byla prostě v normě. Prohlédněte si videa z různých momentů kariéry Ivana Haška vč. hodnocení trenéra Ježka: IVAN HAŠEK - VIDEO.

celý článek - komentáře(1) - Franta - 24.06.2009

Jozef Chovanec

Příběh Jozefa Chovance, to je klasický čítankový bestseller o malém šikovném klučinovi z Dolních Kočkovců, který přišel do velkoměsta a v krátké době zde získal nejen majetek a slávu, ale i obdiv a srdce jeho obyvatel. Je to romantický příběh pro paní a dívky, hollywoodský scénář pro limonádový příběh s happyendem, ale i napínavý dobrodružný příběh o tvrdém chlapíkovi, který nedostal od života nic, co by si sám nezasloužil. A je to venkoncem i rodinná sága o mnoha dílech a peripetiích. Osmnáctiletý Jozef sehrál své první ligové utkání za Spartu v létě roku 1978 vedle strýce Františka, který ho krátce předtím přivedl na Letnou jako poslušného dorostence téměř doslova za ručičku. Své zatím poslední utkání, ke kterému si pouze odskočil ze své veledůležité funkce sparťanského manažera, sehrál pak na jaře roku 1995, coby zralý pětatřicátník. Mezi těmito dvěma okamžiky leží ovšem propast sedmnácti let. Na Letné se za tu dobu vystřídalo několik hráčských generací, spousta trenérů a funkcionářů a i my, fandové, jsme za ten čas proklatě zestárli...

celý článek - komentáře(30) - Franta - 05.03.2009
Před 8 minutami · ·



    • Kronus Jaroslav
      Nazdar malí spartanští fanoušci - potkávám Vás po Kolíně několik a vzpomínám si na dobu, když jsem byl ta kve věku 17-20 let a Spartě jsem fandil.
      Byla to doba vrcholu éry legendy čs. fotbalu Jana Bergera, kteá začala býti střídána generací ...stříbrných evrospkých medailistů z roku 1981 / tuším / !
      Jejich nevýznamnější představitel dr. Ivan Hašek je dnes předsedou ČMFS !
      Zobrazit více

      Před 5 minutami ·

    • Kronus Jaroslav
      Jako pubertáci- než jsem šel na vojnu - jsme při nástupu fotbalistů na trávník Sparty - jsme křičeli v kolti
      a / už jdou koně , rudí koně koně železný.....
      b/ čí je Sparta ? - naše !
      c/ kdo ji vede - Berger...., pak přišly ovšem výkřiky typu... bij a bij a to se není čím chlubi !Zobrazit více

      Před 2 minutami ·

    • Kronus Jaroslav
      Vím, že mnohým interesuje T.Řepka - on i Jan Berger byl ve svoji nonkonformnosti považován za Boha. ovše msvými excesy se mu začala prolamovat půda pod nohama a nebýt intervence legendárního trenéra p. Ježka, tak dnes J.Berger je dnes niema...ndem, jako kdysi vynikající T.Skuhravý - z generace I.Haška !
      Dám Vám jenom info - mějte to na paměti !!! Všechna sláva , polní tráva !
      Zobrazit více


Žádné komentáře:

Okomentovat