Počet zobrazení stránky

čtvrtek 13. ledna 2011

Souhlas a plná podpora..............

  

TOP 09: Deklarace shody s církvemi byla podepsána

Ministru Jiřímu Besserovi se podařilo uskutečnit nesmírně důležitý krok k definitivnímu vypořádání historického majetku církví a náboženských společností. Včera, 12. 1., byla na Ministerstvu kultury ČR podepsána se zástupci církví Deklarace shody o výkonu hospodářského zabezpečení církví a náboženských společností státem v letech 2011–2014.
Ministr kultury a zástupci církví
Signatáři dohody byli:
MUDr. Jiří Besserministr kultury

Mons. Dominik Duka OPpředseda České biskupské konference
jednající jménem Církve římskokatolické a zastupující Církev řeckokatolickou

Mgr. Joel Rumlpředseda Ekumenické rady církví
zastupující Apoštolskou církev, Bratrskou jednotu baptistů, Církev adventistů sedmého dne, Církev bratrskou, Církev československou husitskou, Českobratrskou církev evangelickou, Evangelickou církev augsburského vyznání v České republice, Evangelickou církev metodistickou, Jednotu bratrskou, Pravoslavnou církev v Českých zemích, Slezskou církev evangelickou augsburského vyznání a Starokatolickou církev v České republice

Jiří Daníčekpředseda Federace židovských obcí

Mgr. Jan Niedobabiskup Luterské evangelické církve a. v. v České republice

Ing. Jiří Gabrielpředseda správního sboru Náboženské společnosti českých unitářů
 
Cílem podepsané Dohody je deklarace snahy státu, církví a náboženských společností konečně vyřešit vypořádání historického majetku.
„Deklarace shody je prvním, ale nesmírně důležitým krokem, který otevírá cestu pro úspěšnou finální dohodu o majetkovém vyrovnání státu s církvemi," řekl k podpisu ministr kultury Jiří Besser.
Dominik Duka a Jiří Besser
„Tato dohoda je odpovědí na současnou ekonomickou situaci, kdy i církve a náboženské společnosti chápou potřebu úsporných opatření a současně dávají touto dohodou vládě možnost zodpovědně sestavovat rozpočet po dobu jejího úřadu. Pro samotné církve je to také výzva k určité hospodárnosti jak v oblasti počtu pracovních sil, tak v hledání určité formy kvalitního ohodnocování jejích zaměstnanců na základě schopností a kvality. Současně lze říci, že tato dohoda souvisí s přípravou dalších jednání, která jsou v tomto roce mezi církvemi a státem na obzoru,“ doplnil ministrova slova arcibiskup Dominik Duka.
V podobném duchu se vyslovili i ostatní zástupci církví a náboženských společností.
Deklarace shody definuje roční částku, kterou poskytne stát církvím a náboženským společnostem v letech 2011–2014. Toto opatření dává ministru kultury Jiřímu Besserovi prostor připravit kvalitní návrh na vyrovnání s církvemi, který bude přijatelný pro politickou reprezentaci země, zástupce církví a církevních společností, i pro širokou veřejnost.
TOP 09
V Praze 13. 1. 2010



Kolowrat


Štít modrý se stříbrno-červeně polcenou orlicí se zlatou zbrojí a zlatým perisoniem. Orlice má na krku  navlečenou  zlatou korunku. Klenot: uzavřená orlí křídla, první červené  se zlatým perisoniem, zadní stříbrné; pokryvadla červeno-stříbrná. (Almanach českých šlechtických rodů 2009)
Erb: modrý štít a na něm orlice z polovična stříb. a červená, majíc zl. korunku na hrdle. Téhož erbu (s malými proměnami) byli páni z Janovic, Čejkové a Dvorečtí z Olbramovic a Zručtí ze Chřenovic. (Ottův slovník naučný)

Předmět: zaslání
Datum: 13.1. 2011, 15:34 - dnes v 15:34
 

Dobrý den,

po obdržení informace z oběžníku TOP 09 o podepsání Deklarace mezi státem a církvemi a NS ČR jako řadový člen Koruny české tento krok plně podporuji a jsem rád
- že tato věc směřuje k finálnímu řešení !
Kronus Jaroslav - Kolín

3 přiložené soubory
4944169_1.jpg
4944169_1.jpg - 12,00 kB
Zobrazit  |  Uložit
KAREL I PLAKÁT.jpg
KAREL I PLAKÁT.jpg - 81,60 kB
Zobrazit  |  Uložit
orlove.jpg
orlove.jpg - 94,42 kB
Zobrazit  |  Uložit

Žádné komentáře:

Okomentovat