Počet zobrazení stránky

středa 12. ledna 2011

Jsem rád, že jsem to nemusel připomínat Já !

Předmět: Fwd: Re: Dienstbier
Datum: 12.1. 2011, 11:41 - dnes v 11:41
 

Tohle je reakce na Dienstbiera od jiného člena ČSNS 05 !

# ------------ Původní zpráva ------------
# Od: <Jan.Herna@seznam.cz>
# Komu: <m.bacik@email.cz>,
# Kopie:
# Předmět: Re: Dienstbier
# Datum: 11.1.2011 09:12:37
# ---------------------------------------------
# Nazdar bratře Martine,
sice to nebyl můj šét, protože v době, kdy se stal # spolupředsedou LSNS jsem nebyl členem této strany, nýbrž členem Československé # demokratické iniciativy,tedy jako strany Liberálně demokratické strany.Byl jsem # členem ústředního výkonného výboru a předsedou městské rady LDS. K LSNS jsem měl # vztah jako zapůjčený odborník do branné a bezpečnostní komise. Tento vztah # skončil právě sloučaním LSNS s Dientsbierovou SD.
Ale k Dientsbierovi, # já jej rozhodně nepovažuji za čestného člověka, protože v den slučování stran # byla jeho strana již totálně odepsána voliči a měla dluh za nájem Špalíčku ve # výši několika desíotek milionů korun. Z tohoto dluhu přiznal jenom velmi malou # část a do dneška za nimi vázne značný dluh.
Pro LSNS toto sloučení # bylo negativní, u voličů ztratila poslední zbytky hlasů - mimo jiné proto, kam # politicky SD směřovala. Pro Dienstbiera a jeho komplice to bylo velice výhodné, # protože se zbavila svých obrovských dluhů.
A to nepočítám, že # Dienstbier byl před rokem 1968 komunistický novinář a stopy jeho dřívějších # názorů se objevovaly i později.

Nezastávám názor předsedy naší # strany, že o mrtvých jen dobře. Jsem toho názoru, že by se neměly kvůli tomu, že # zemřel, vynechávat z jeho životopisu, to co je z dnešního hlediska silně # negativní.
Je třeba jasně říci pravdu.
# Jan # Herna,Th.Dipl.

------------ Původní zpráva ------------
Od: # <m.bacik@email.cz>
Předmět: Dienstbier
Datum: 10.1.2011 # 23:31:28
----------------------------------------




Jan Herna,Th.Dipl. #

Martin Bacík
m.bacik@email.cz
Přeposlaná zpráva:
Od: m.bacik@email.cz
Předmět: Dienstbier
Datum: 10.1. 2011, 23:31
Tak Vám, bratři, zemřel Váš někdejší předseda J.Dienstbier, pokud to nevíte...bylo mu 73 let !

Protože jste se s ním osobně kdysi setkali či byli několikrát v kontaktu s ním...jak vy ho hodnotíte, resp. jeho šéfování v někdejší LSNS ?



Martin Bacík
m.bacik@email.cz

2 J. Rovný | E-mail | Včera v 18:45 | Reagovat
Bratři, určitě nemám nikomu za zlé, že uveřejnil oslavné vzpomenutí na zemřelého p. J. Dientsbiera. Jmenovaný byl bezesporu výraznou politickou osobností již před Listopadem 1989, ale také po roce 1990. Přesto si dovolím, a to s vědomím jisté časové nevhodnosti, upozornit na skutečnost, že na působení zemřelého v naší straně nebudou někteří vzpomínat jenom v dobrém. Nejdříve poznamenám, že jsem p. Dientsbiera poznal v čase volební kampaně v r. 1990, kdy za OF objížděl s několika dalšími republiku. Čistě náhodou se zastavili na oběd v mé restauraci. Využil jsem té příležitosti a položil mu m.j.otázku. Co jsme mi národní socialisté tak hrozného republice udělali, že nás p.Havel a také on v tisku nechutně kritizují? Ta odpověď byla něco o kolaboraci a zabijačce na kterou jel P. Zenkl v době kdy se Gottwald předváděl na staroměstském náměstí. Ta debata nebyla dlouhá. Přesto mě dala poznat, že p. Dientsbier byl ortodoxní levičák a cítil hlubokou nenávist k naší straně a odmítal nacionalismus v jakékoliv formě.Když se po letech připravovalo sloučení  SD a LSNS tak jsem se pod tíhou této zkušenosti odmítl na něm podílet. Kdo nechce tak ani dnes neuvidí, ale to sloučení se připravilo na hradě a mělo jasně spekulativní charakter. Když se na to přišlo a došlo na lámání chleba tak nám p. Dientsbier pěkně nahlas připomněl co způsobil nár.socialismus v Evropě a ať s tou naší národní politikou konečně přestaneme. Celé jeho vystoupení bylo urážkou těch sester a bratří kteří za svobodu a demokracii položili své životy. Když jsem se veřejně zeptal p. Sokola proč neuvedli dluh který měli SD u byt.družstva do smlouvy o sloučení, tak mě jmenovaný odpověděl, že to oni jako dluh neuznávají. Tehdy jsem odpověděl. Že to je sice hezké, ale mi to budeme muset zaplatit, a také jsme to zaplatili. Bylo to 80 mil.Kč.Po tomto sjezdu se naprostá většina členů SD ze strany potichu vytratila.Neříkám to proto abych zneuctil památku p. Jiřího Dientsbiera, připomínám pouze skutečnost která svědčí o tom, že v případě naší strany se uvedený politik nezachoval zas tak příliš čestně.
Rozbalit

Nový komentář

Žádné komentáře:

Okomentovat