Počet zobrazení stránky

úterý 2. listopadu 2010

zaslání, odpověď a dále ????????????


Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Skočit na: Navigace, Hledání
Státní znak České republiky
Coat of arms of the Czech Republic.svg
Varianty
Small coat of arms of the Czech Republic.svg


Od: Podracky <vpodracky@volny.cz>
Předmět: Re: Zpráva z webu KONS
Datum: 2.11. 2010, 13:44 - dnes v 13:44
 

Pěkně zdravím pane Kronus,
jsem rád, že se Vám dostala do rukou moje kniha, tuším, že je to Nadčasový humanismus, kterou ještě moji kolegové v KONS nemají, protože jsem absentoval na posledních schůzích a chystám se jim ji předložit záhy.
S Vaším rozborem situace souhlasím a také s Vaším názorem považujícím vlastenectví jako motor ozdravění morálky. V tom se společně neshodnujeme s některými mými kolegy v KONS, kteří vidí náboženskou víru jako jediný zdroj morálky a vlastenectví jim v tom jaksi "zaclání". Pokud by bylo, oni by se svojí metodou měli problém v českém národě, který je většinou nevěřící. Takže se ještě nerozjela nějaká morální obroda a už je neshoda v metodě. Já si myslím, že náboženská víra vlastenectví napomáhá, vidíme to u Poláků a částečně u Slováků. To je jen takový úvod, který má naznačit, že dnešní vlastenectví musí být jiné a jinak založené než ono humanistické v době národního obrození a v Masarykově době.
  Všechny dosavadní snahy o nějaké vlastenecké akce vycházely buď z historického vlastenectví a chovaly se jakoby se doba nezměnila, nebo se opíraly pouze o emoce a jsou spíše naivní nebo extremalizující nějakou jednoduchou myšlenku (třeba jen proti LS). To samozřejmě buď není možné nebo se zbytečně plýtvají síly na omezené věci. Ohrožení národa je jiného druhu. V podstatě nejsme ohroženi hrubou silou zvenku, pokud ano (třeba EU) potom je to naše nedokonalost, že se neumíme bránit ani tak slabým nátlakům. Je to zase nevyjasněnost toho, co vlastně chceme (obvykle jen plná břicha). Vlastenectví tedy musí dělat nebo alespoň začít morální a elitní lidé, nikoliv ti, kteří si momentálně osadlali nějaké politické strany (Suverenitu), peníze nebo lídry. Trochu si myslím, že v tom může hrát roli i sabotáž rozkladných sil, které se snaží dehonestovat vlastenectví jako ideu ve veřejnosti akcemi zcela nesmyslnými nebo odpornými. Morální dehonestace církví je podobného druhu, prostě jsou tu síly snažící se všechny skladebné akce zničit. S tím je nutno úplně na začátku počítat.
  Vaše myšlenka memoranda nebo Charty pro českou otázku je podnětná a velmi rád bych se k ní připojil. Pokud by se něco takového rozjelo, jsem ochoten na tom spolupracovat, třeba být v přípravném výboru a pod., nikoliv ovšem, pokud by se to zaseklo na standardu stávajích akcí, nebylo možno mne vyslechnout, nějací emotivní vykřikovači by se vzájemně dehonestovali a vznikla v zárodku nějaké ideologie s nepřekročitelnými pravidly.
  Zde bych jen lehce naznačil svoji představu, která je zatím nehotová:
Zcela na začátku musí být jasně řečeno, že národ je hlavně ohrožen zevnitř a to způsobem svého života. Nízká porodnost, lenivost, počítačové děti, špatná výchova dětí, demoralizace duchovní i tělesná, kulturní úpadek, neschopnost rozeznat kvalitu, řevnivost a mobing. Je nutno v této věci definovat nepřítele a to je velmi tristní. Ten je totiž hlavně v nás a lidé nejraději vidí nepřítele vnějšího, kterému je možno spílat a všechny chyby na něj svádět. Tak to dělal i Sládek. Pokud něčeho takového lidé nebudou schopni, nemá to smysl. To neznamená se o to nepokusit. Všechno, co by mělo pozdvihnout národ se vyzkoušet musí.
  Přemýšlejme tedy nad zněním Memoranda nebo Charty, určitě přijdeme též na to, zda to má šanci.
Můžete mi psát na e-mail: vpodracky;volny.cz
S pozdravem Podracký
----- Original Message -----
From: powermail
Sent: Tuesday, November 02, 2010 3:38 AM
Subject: Zpráva z webu KONS

Vaše jméno Kronus jaroslav
Váš E-mail spr-rsc.kolin@seznam.cz
Váš telefon 607811802
Zpráva pro nás Od: spr-rsc.kolin@seznam.cz

Komu: info@konzervativnistrana.cz , bednar@svobodni.cz , institut@obcinst.cz

Předmět: zaslání
...
Datum: 1.11. 2010, 04:44 - dnes v 04:44

Dobrý den pane inženýre Podracký,

při dnešní noční jsem dočetl Vaší poslední knihu vydanou nakladatelstvím pana Belzy.To že nepřinesla žádné převratné novum a byla jenom reflesí politologickou a filozofickou jste dle mého soudu avizoval již v podtitulu knihy. Jáji vnímám jako zprecizování a zesumarizování Vámi již delší dobu hlásaného a i v tom je její kouzlo !
Ona ale urychlila moje rozhodnutí, které ve mne zraje již delší dobu . Každý kdo pozoruje situaci na národovecké a vlastenecké scéně nemusí ani číst fantastickou literaturu, ono dění samotné překoná i ty nejobludnější fantazie.
Ideologické hnojiště, politická kaliště a v mnoha případech i lidské kafileriště ! Bohužel !
Jak známo pro výstavbu politické strany je třeba peněz, charismatického vůdce a ideově srozumitelného programu .
Vesměs všichni mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou, charismatičtí předáci či předačky apriori absentují a intelektuálně či ideově vesměs všichni švorc !
Vzpomínám si, že jakous -takous polední konzistentní programovou záležitostí coby minimálního prgramu a penza byla Charta národních zájmů vyhotovená někdy cca pře 15 lety v té době ještě funční ČSNS - její další osud je pro tuto chvíli irelevantní ! O něco podobného se pokusila i Národní stran dr. Edelmanové, ale tento pamflet je spíše ukázkou patologie lidského myšlení a tak zůstal pouze dobovým dokumentem pro historiky !
Napadlo mne, zda by jste jako člověk vcelku plodný a psavý nebyl ochoten iniciovat širší diskusi , která by mohla vyústit ve vyhotovení jakéhosi Memoranda či Magna charty české otázky pro 21.století !!!!
Jsem si plně vědom, že toto mohou postulovat a tvořit lidé se značnou erudicí a velkou kredibilitou. Ono jich opravdu moc není, i když ....Napadl mnepan i dr. Tomský a prof.dr. Bednář. Jsem si vědom, že každý jste tak trochu s jiného těsta, ale " za optání " nic člověk nedá ?!
Kdesi v Brně na VŠ - kolejích vznikl akademický klub zvaní Červenobilí a jelikož jsou alespoň dle mého soudu prosti animozit a averzí vzniklých za minulých cca 15 let hledání cest českého národovectví a navíce jsou to lidé studující VŠ - nebylo by od věci je možná také oslovit !
To že jisté zárodky existují, toho jsem si vědom - například Manifest D.O.S.T - nikoliv Iniciativa a její někteří protagonisté !
Zvažte prosím moji iniciativu a zkuste popřemýšlet, zda má racionální jádro a nakolik je realizovatelná či jaké má limity možností !
Vlasti zdar !

Jaroslav Kronus

Žádné komentáře:

Okomentovat