Počet zobrazení stránky

středa 3. listopadu 2010

Zase jenom "blázen", který vidí dále, než je špička jeho vlastního nosu ?


Milan Barkóci.foto: František Vlček, Lidové noviny

Chráněnec Kovářové, musí zpět za mříže. Kvůli vydírání a rasismu

3. listopadu 2010  7:34
PRAHA - Bývalý romský policista Martin Barkóci se musí vrátit zpátky do vězení, kde si má za krytí zločinu ještě odsedět dva roky a devět měsíců. Nejvyšší soud (NS) v Brně totiž odmítl jeho dovolání a zároveň zamítl stížnost pro porušení zákona proti pravomocnému rozsudku Vrchního soudu v Praze, kterou v jeho prospěch podala bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. Ministryně přitom využila svého práva a Barkócimu letos v lednu výkon trestu přerušila.
Informuje o tom deník Právo. "Dovolání Nejvyšší soud odmítl a stížnost pro porušení zákona zamítl. Situace je teď taková, že platí původní rozsudek. Odsouzený musí nastoupit zpět do výkonu trestu. Proti tomu není už přípustný žádný opravný prostředek," řekl deníku mluvčí NS Petr Knötig.

Barkóciho poslal Krajský soud v Plzni na čtyři roky do vězení za krytí
rasově motivovaného zločinu. Vrchní soud v Praze později v odvolacím řízení trest o jeden rok snížil, když vypustil formulaci o rasově motivovaném podtextu, uvedl deník.

'Měli tě zabít, uvědom si, co budeš vypovídat'
Případ se stal v prosinci 2007 v Ostrově na Karlovarsku. Romové Milan Pačan a Julius Horváth podle obžaloby napadli pětatřicetiletého muže, několikrát ho udeřili násadou od l
opaty do obličeje a hrudníku. Přitom padaly i rasistické výroky.

Barkóci, jenž přijel na místo jako policista, údajně muži řekl: "Měli tě
tady zabít. Uvědom si, co budeš vypovídat." Kvůli jeho zastrašování pak podle obžaloby začalo policejní vyšetřování až po několika měsících. Napadeného muže se prý Barkóci snažil ovlivnit i při výslechu.

Pačanovi udělil odvolací senát tříletý trest, Horvátha poslal do vězení na 2,5 roku. Soud muže potrestal za pokus o ublížení na zdraví a výtržnictví. Muži prý způsobili vážná poranění. Barkóciho poslal senát za mříže za zneužití pravomoci veřejného činitele a vydírání. Barkóci nastoupil do vězení loni v říjnu. V Karlových Varech i Ostrově, odkud bývalý policista pochází, sepsali po jeho odsouzení lidé petici.




Od: vrana2077@seznam.cz
Předmět: zaslání
Datum: 30.11. 2009, 00:20 - dnes v 00:20

 

Dobrý den,
jmenuji se Jaroslav Kronus a bydlím v Kolíně. Zabývám se interetnickými konflikty a vše, co s ním souvisí. Bohužel se na Vás musím obrátit paní NSZ s velice podezřelou iniciativou senátora Horníka a jeho ekipy,kde též velkou iniciativu vyvijí pro romsko-cikánský web Romea.cz.
Jde prosím o pravomocné odsouzení dnes již bývalého policajta Barkoziho, který dle soudů dvou stupňů zneužil pravomoc veřejného činitele.
Dle dostupých informací se mají věci tak, že dotyčný fešák si spletl dvě věci . A to že není Cikánem v policejní uniformě, ale příslušníkem policejníh sboru ČR romsko-cikánské etnicity.
Já vycházím z následujících faktů :
1/ jeho trestnou činnost vyšetřovaly orgány IMV ČR, tudíž tito lidé nebyli apriori spjati ani personálně, ani teritoriálně s tamějšími kruhy či jinými segmenty, které by mohly nějak přímo ovlivnit vyšetřování.
2/ proběhly dvě soudní líčení a to hlavní i odvolací a ty kromě výše trestu neshledaly žádných pochybení v procesu vyšetřování.
3/ vyšetřování samotné dozoroval státní zástupce a tak trochu znaje policejní postupy PO neučinil nic , čím by ho státní zástupce nepověřil, neuložil mu to či jinak ho neúkoloval.
4/ aktivistický postup pana senátora má jednu a to systemovou vadu. O jeho jménu nebylo téměř 5 let slyšet. Blíží se mu konec mandátu a jelikož patří k politickému spolku, který voliči odepsali, tak dle mého soudu hledá uplatnění v činnosti velice lukrativní - tj. průmyslu ochrany lidských práv, které nejsou ničím jiným, než nadužíváním práv leckdy zpitvořeně zkonstruovaných menšin z hlav intelektálských pomatenců, kteří jsou schopni přivést zemi k válce .Kdo si z tohoto nového The Industry holocaust udělal živnost raději taktně pomlčím...............
5/ propagaci této činnost ise věnuje romsko -cikánský web Romea.cz, který začíná splňovat parametry štvavého plátku na etnickém principu. Kým je financován a kdo ho vede je obecně známo .............
Obracím se na Vás se žádostí, aby jste z pozice NSZ věc sledovala a vydala eventuálně pokyny Vaším podřízeným k další činnosti.
Jsou dvě možnosti -buď důstojníci IMV ČR za tichého souhlasu OSZ zkonstruovali lživé obvinění a potom je na řadě příprava jejich trestního stíhání a nebo
jde zase o projev intelektuálního teroru elitářů a tzv. světoobčanů, kteří se rozhodli zase relativizovat ZLO - -kterým zneužití pravomoci veřejného činitele a jeho spolupráce s kriminálním podsvětím prostě JE.
Velice mne znepokojuje, že kromě notoricky společensky provařeného ministra Kocába se věci také angažuje ministrně spravedlnosti. Na druhou stranu se vzhledem k tomu,co je o ní známo ani moc nedivím. Ačkoliv je NSZ součástí moci exekutivní, tak jeho autonomie na vládě je tak velká, aby dle mého soudu nebylo zasahováno do Vašich kompetencí !
To že zde rezonuje společný etnický aspekt nesmí přeci svobodnou a demokratickou moc zajímat !
To je otázka pro kulturní antropology , sociology a kriminology !

V Kolíně 30.11.2009 Kronus Jaroslav

P.S. Žádám, abych byl v zákonem stanovené lhůtě v patřičném rozsahu o mém podnětu -reakci na něj -informován !
Kopii zasílám IMV ČR na vědomí !

Žádné komentáře:

Okomentovat