Počet zobrazení stránky

pondělí 29. listopadu 2010

zaslání

Předmět: zaslání
Datum: 29.11. 2010, 17:39 - dnes v 17:39
 

Dobrý cen paní doktorko,

ač silně kritický k mnoha formám projevům prezentace českého nacionalismu či vlastenectví jsem byl velice příjemně překvapen dvěma články o dr. Karlu Kramářovi na webu Fragmenty !
První vyhotovil pan Jan Kopal a jsem rád, že tento muž je schopen vyhotovit nejenom něco "proti" něčemu, ale a to hlavně "pro" Něco ! Snad to nebyl jeho zdařilý kousek a to že začíná zrát bude určitě i Vaši zásluhou - dr. Tomeše nevyjímaje !
Druhou záležitost - tj report o panelové diskusi o dr. K.Kramářovi jsem si přímo vychutnal...
On už provokativní název - Jak jsou sladké cesty do Bruselu mnohým přemýšlivým signalizoval i to, co uvozovalo ducha celé panelové diskuse - že existují v české historii politici, kteří opravdu sloužili národu a republice, odcházeli z politiky chudší než do ní vcházeli a hlavně měli vzdělání , o kterém se mnohým dnešním politickým upachtěncům může jenom zdát - jak známo, dr. kramář byl prvním Čechem, který měl absolvovánu elitní diplomatickou školu v Paříži !
Dovolím si jenm krátkou poznámu - dne 12.12.2010 uplyne bohužel nikoliv kulaté výročí úmrtí dalšího velkého muže českých dějin a to A.Švehly - bude tomu 77 let, co za velice poddivných okolností zemřel a ještě podivnějších okolností vyvolaných vnitropolitickou situací byl pohřben !
Budu tomuto muži na svém nicotném blogu věnovat k tomuto výročí krátkou vzpomínku - budete-li míti zájem, rád Vám ji přepošlu k přečtení !
S pozdravem Kronus Jaroslav

Žádné komentáře:

Okomentovat