Počet zobrazení stránky

neděle 31. října 2010

Úvaha

Suverenita Jany Bobošíkové

Jana Bobošíková
Foto: internet


" Suverenní " filipika
-----------------------------

PRAHA má novou hvězdu - jménem SUVERENITA

takto zněl sugestivní slogan tohoto spolku či souručenství před senátními a komunálními volbami v Praze. Jelikož jsem tak nějak stál v prvopočátcích tohoto mého snu,který byl inspirován duchem dnes již téměř zapomenuté LSU a z celé Suverenity se stala analogie prvorepublikových stříbrňáků, řekl jsem si - koukni se tak trochu na zoubek této nové - /super/STAR !

On tento spolek založený na principu ženské variace oneman-šou má jednu základní chybičku - chybí mu cokoliv, coby alepoň připomínalo politickou stranu v klasickém vnímání smyslu slova .
Ona ta anatomie je tvořena vcelku komicky - paní BOBO a její Politika 21. Prý má asi 10 členů,ale to není podstatné. Ono jde v analogii o to, že tato politická s.r.o v čele s PR tahnoucím elementem je obalem bez obsahu .
Druhou částí je SZR jistého p. Hanniga, která má prý také asi cca 7-10 členů. Zde ovšem je zásadní, že tato politická s.r.o. č 2 je majitelem značky Suverenita a tudíž všechny finanční toky jsou přes toto s.r.o -politické a dalo by se použít analogie, že pan Hanig je jakýmsi účetním a formálním bankéřem !
Třetí částí jsou trosky SDŽ, kde kromě snad jakési členské základny, delší dobu nefunkčních webových stránek a rozdělení funkcí mezi předsedkyni a její milce ona sama o sobě ztrácí smysl kromě faktu, že se může stát jakýmsi stavením kamenem pro budoucí politickou stranu !
Čtvrtým prvkem je jakýsi shluk lidí všelijaképoitické chuti a ideové orientace, kteří se sdružili tam či onde a kandidovali !
Ponechám stranou sice autonomní, ale vcelku konzistentní celky jako Severočeši.cz či snad i Doktoři za lepší péči, kteří se Suverenitou kooperují !
Suverenita obdržela v letošním roce za volby cca 9 milionů, vydrží-li současný parlament celé funkční období, může tato částka dosahnout finálně až na cca 45 milionů !
Jaké budou vztahy mezi Severočechy.cz a Suverenitou po získání 2 mandátů v Senátu ve smyslu notné finanční autonomie Severočechů, to nemohu predikovat, ale Suverenita nějak nesignalizovala, že tyto mandáty mají přímou souvislost s jejím snažením !
Na webu koluje informace ,že Suverenita dala do letošních voleb údajně cca 20 milionů / sic/ Kč a to do voleb senátních s tím, že v oblastech, kde se do Senátu nekandidovalo - tak nepřišla ani koruna !
Ostaní ponechám na čtenářích, voličích či nevoličích a eventuelních spekulacích........

Žádné komentáře:

Okomentovat