Počet zobrazení stránky

neděle 31. října 2010

Zaslání


Od: spr-rsc.kolin@seznam.cz
Předmět: zaslání
Datum: 1.11. 2010, 04:44 - dnes v 04:44
 

Dobrý den pane inženýre Podracký,

při dnešní noční jsem dočetl Vaší poslední knihu vydanou nakladatelstvím pana Belzy.To že nepřinesla žádné převratné novum a byla jenom reflesí politologickou a filozofickou jste dle mého soudu avizoval již v podtitulu knihy. Jáji vnímám jako zprecizování a zesumarizování Vámi již delší dobu hlásaného a i v tom je její kouzlo !
Ona ale urychlila moje rozhodnutí, které ve mne zraje již delší dobu . Každý kdo pozoruje situaci na národovecké a vlastenecké scéně nemusí ani číst fantastickou literaturu, ono dění samotné překoná i ty nejobludnější fantazie.
Ideologické hnojiště, politická kaliště a v mnoha případech i lidské kafileriště ! Bohužel !
Jak známo pro výstavbu politické strany je třeba peněz, charismatického vůdce a ideově srozumitelného programu .
Vesměs všichni mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou, charismatičtí předáci či předačky apriori absentují a intelektuálně či ideově vesměs všichni švorc !
Vzpomínám si, že jakous -takous polední konzistentní programovou záležitostí coby minimálního prgramu a penza byla Charta národních zájmů vyhotovená někdy cca pře 15 lety v té době ještě funční ČSNS - její další osud je pro tuto chvíli irelevantní ! O něco podobného se pokusila i Národní stran dr. Edelmanové, ale tento pamflet je spíše ukázkou patologie lidského myšlení a tak zůstal pouze dobovým dokumentem pro historiky !
Napadlo mne, zda by jste jako člověk vcelku plodný a psavý nebyl ochoten iniciovat širší diskusi , která by mohla vyústit ve vyhotovení jakéhosi Memoranda či Magna charty české otázky pro 21.století !!!!
Jsem si plně vědom, že toto mohou postulovat a tvořit lidé se značnou erudicí a velkou kredibilitou. Ono jich opravdu moc není, i když ....Napadl mnepan i dr. Tomský a prof.dr. Bednář. Jsem si vědom, že každý jste tak trochu s jiného těsta, ale " za optání " nic člověk nedá ?!
Kdesi v Brně na VŠ - kolejích vznikl akademický klub zvaní Červenobilí a jelikož jsou alespoň dle mého soudu prosti animozit a averzí vzniklých za minulých cca 15 let hledání cest českého národovectví a navíce jsou to lidé studující VŠ - nebylo by od věci je možná také oslovit !
To že jisté zárodky existují, toho jsem si vědom - například Manifest D.O.S.T - nikoliv Iniciativa a její někteří protagonisté !
Zvažte prosím moji iniciativu a zkuste popřemýšlet, zda má racionální jádro a nakolik je realizovatelná či jaké má limity možností !
Vlasti zdar !


Jaroslav Kronus

Žádné komentáře:

Okomentovat