Počet zobrazení stránky

pondělí 23. srpna 2010

zajímavá diskuse

Autor:  Gek  

OSN: Izrael v Gaze úmyselne ponižoval a zabíjal civilistov

Izrael počas ofenzívy v Pásme Gazy z prelomu rokov 2008 a 2009 porušil základné princípy medzinárodného humanitárneho práva, uvádza sa v zverejnenej správe OSN.
Podľa nej izraelská armáda použila neúmernú silu, jej príslušníci úmyselne atakovali civilistov a nebrali na nich žiadne ohľady, výsledkom čoho boli vážne zranenia a smrť nevinných. Svojim konaním tak podľa organizácie porušili princípy Ženevskej konvencie. Ako sa uvádza v správe vypracovanej bývalým vojenským prokurátorom Richardom Goldstonom, ozbrojené sily židovského štátu sa dopustili zámerného zabíjania, mučenia, neľudského zaobchádzania, vážneho ničenia civilného majetku a úmyselne spôsobovali utrpenie. Izraelské operácie boli dôkladné naplánované s cieľom potrestať, ponížiť a terorizovať civilné obyvateľstvo v Pásme Gazy, píše OSN.
Jeruzalem, ktorý odmietol s OSN pri vyšetrovaní podozrení z vojnových zločinov v Gaze spolupracovať, tvrdenia v dokumente jednoznačne poprel a prístup organizácie označil za jednostranný. Podľa vyjadrení izraelskej vlády OSN týmto svojím stanoviskom legalizovala teroristické útoky palestínskeho hnutia Hamás a zámerné využívanie palestínskych civilistov na krytie jeho zločinných činností.
Izrael začal ofenzívu proti hnutiu Hamás v Pásme Gazy 27. decembra minulého roku. Dôvodom bolo pretrvávajúce ostreľovanie izraelského územia militantmi Hamásu. Počas trojtýždňovej operácie izraelské letectvo zasiahlo viacero budov patriacich OSN vrátane jej ústredia v Gaze. Počas ofenzívy zahynulo asi 1400 Palestínčanov, ďalších 5500 utrpelo zranenia.

22.8. 16:06
Autor:  Gek  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Správa obsahuje hrôzostrašné fakty, ukazujúce podstatu izraelského režimu v Palestíne v celej jeho „kráse“: je to likvidácia škôl, nemocníc, škôlok, obytných budov... Obzvlášť sa v správe poukazuje na blokádu palestínskeho obyvateľstva Izraelom. Táto blokáda v podstate svojej spočíva vo vytvorení okolo Palestínčanov zo sektoru Gaza akéhosi „vonkajšieho väzenia“, kam nepúšťajú tovary a ľudí. Misia poukázala na to, že počas troch týždňov izraelských útokov zahynulo približne tisícpäťsto osôb a bolo zranených viac ako päť tisíc. (Pritom straty Izraelu sa odhadovali na dva desiatky ľudí, z ktorých štyria zomreli v dôsledku streľby vlastných mužov). Misia informovala o tom, že Izrael použil fosforové zbrane, pričom najčastejšie počas útokov na nemocnice. Hoci v správe Misie je uvedené, že „použitie bieleho fosforu v súčasnosti nepredstavuje zbraň zakázanú medzinárodným právom“, ohromujúci efekt fosforových zbraní je však dobre známy: lekári neprestajne poukazujú na nevyliečiteľný charakter popálenín, získaných v dôsledku zásahu takouto zbraňou.1 Zaujímavé je, že napriek tomu, že Misia dostala informácie o použití munície s uránom (ako neobohateným, tak obohateným), Misia vyhlásila, že vyšetrovanie týchto informácii nebolo uskutočnené! (paragraf 49). Dokopy počas útokov Izraelu na konci roku 2008 bolo zničených viac ako 14 tisíc domov, z nich takmer 4000 úplne (paragraf 67). Bolo zrovnaných so zemou 280 škôlok a škôl (paragraf 70). Doteraz obrovská časť obyvateľstva Palestíny naďalej žije v ruinách svojich bývalých obydlí, keďže Izrael bráni dovážaniu stavebných materiálov do blokovaných území sektoru Gaza. Podľa údajov zo Správy, viac ako 30 percent(!)palestínskych detí trpí na psychické ochorenia, do väčšej alebo menšej miery súvisiace s izraelskou okupáciou.

22.8. 16:07
Autor:  Gek  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

To predstavuje právny dôvod kvalifikovať politiku Izraelu ako genocídu: v súlade s článkom II Konvencie o predchádzaní zločinu genocídy a trestoch zaňho z roku 1948 do kategórie „genocída“ patria nielen vraždy, ale taktiež aj spôsobovanie telesných alebo psychických škôd, a taktiež „úmyselné vytvorenie takých životných podmienok, ktoré počítajú s úplnou alebo čiastočnou fyzickou likvidáciou“ národnostnej, etnickej alebo náboženskej skupiny. Pritom Správa obsahuje informácie, ukazujúce, že likvidácia je založená práve na národnostnom princípe.

22.8. 15:01
Autor:  Terra  

Lost Jewish tribe 'found in Zimbabwe'

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8550614.stm

22.8. 14:52
Autor:  Terra  

Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Všem zastáncům sionistického Izraele doporučuji knihu Normana G. Finkelsteina: Průmysl holocaustu.

22.8. 19:16
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

dřívejší překlad od Jiří Šolera je zde:

http://jirisoler.wz.cz/holo.html

22.8. 15:14
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Finkelstein nezpochybňuje holocaust ani jeho rozsah

22.8. 15:22
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Dr. Finkelstein získal doktorát z politických věd na Princetonské univerzitě. Jeho závěrečná práce se zabývá teorií sionismu. Dr. Finkelstein je autorem několika knih mezi něž patří např. Image and Reality of the Israel-Palestine Conflict (Představa a realita o izraelsko-palestinském konfliktu, Beyond Chutzpah: On the Misuse of Anti-Semitism and the Abuse of History (Za hranice troufalosti: o zneužití antisemitismu a historie), ale asi nejznámějším titulem se stala kniha, která vyšla i v českém jazyce pod názvem „Průmysl holocaustu: Úvahy o zneužívání židovského utrpení“ a vydalo ji v roce 2006 nakladatelství Dokořán. Finkelstein v ní reflektuje zneužívání genocidy spáchané na židovské populaci k legitimizaci násilné politiky Izraele vůči Palestině. Jeho poslední kniha s názvem This Time We Went Too Far: Truth and Consequences of the Gaza Invasion (Tentokráte jsem zašli příliš daleko: Pravda a následky invaze do Gazy) se zabývá posledním útokem izraelské armády na palestinském území. Finkelsteinovy práce byly přeloženy do více než 40 jazyků.

22.8. 15:19
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Mezi argumenty Finkelsteina stejně jako antisemitů patří výtka, že se Židé zabývají svými vlastními oběťmi a starají se o pozůstalé po obětech šoa, zatímco o oběti všech ostatních genocid světa se starají nedostatečně. Je to hodně podivný argument, neboť snad není na světě Žid, který by bránil komukoliv starat se o své bližní, Arménům o arménské oběti, Vietnamcům o oběti z Vietnamu atd. Naopak, mnoho židovských aktivistů, lékařů, právníků, psychologů a historiků o oběti jiných genocid hluboký zájem má a obětavě jim pomáhá. Na rozdíl od mnoha neonacistů, kteří oběti genocid, pokud hledají v Evropě asyl, napadají, bijí a zabíjejí.

22.8. 15:23
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

„Finkelstein systematicky dokumentuje nejbrutálnější aspekty okupace: mučící centra, demolice domů, cílená zabití, odmítání zdravotní péče, přičemž tyto násilné aktivity jsou dlouhodobě úmyslně legitimizované izraelským Nejvyšším soudem. Jím a celým právním systémem, stejně jako médii a akademickou obcí – ti všichni tvoří neodmyslitelnou součást mechanismu útlaku a okupace Západního břehu Jordánu. Je třeba předeslat, že v tomto směru je stále nutné udělat velikou spoustu práce. Doufejme proto, že Finkelstein bude i nadále jedním z mnoha, kdo budou otevřeně reflektovat tuto krutou realitu.“

22.8. 15:29
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Finkelsteinův spisek nemá žádnou literární hodnotu, což by nebylo na závadu, nemá ale ani velkou hodnotu odbornou či argumentační. Rozhodně nejde o antisemitský či neonacistický text, ale o text typicky levicově populárně intelektuální, jde o pamflet, jakých se vyprodukuje v současném západním světě mnoho tisíc ročně. Jeho trapnost je dána především kontextem. Vcelku vzdělaný židovský autor žijící ve svobodné společnosti poskytl argumenty a ideologii nevzdělaným, protižidovským a totalitářským skupinám od levičáckých fanatiků bolševického zaměření přes neonacisty až k tradicionalistickým katolickým blouznivcům.

22.8. 19:20
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

než se řídit sionistickým tlacháním mirelaj - raději si Finkelsteinovu knihu přečíst:

http://jirisoler.wz.cz/holo.html

22.8. 15:34
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Vzhledem k tomu, že jeho rodiče prošli nacistickými tábory smrti, je přinejmenším paradoxní obviňovat Normana Finkelsteina z antisemitismu. Matka, Maryla Husyt Finkelstein, prošla Varšavským ghettem, koncentračním táborem Majdanek a dalšími dvěma pracovními tábory. Byla jedinou ve své rodině, která holocaust přežila. Zacharias Finkelstein, Normanův otec, přežil Varšavské ghetto a Auschwitz.

Finkelstein říká, že je to právě zkušenost jeho rodiny, a především inspirace životními postoji jeho matky, která mu nedovolí mlčet a odsunout morální překážky, jejichž ignorace by mu zajistila pohodlný život. Maryla Husyt Finkelstein svého syna vychovala tak, aby se nikdy nebál mluvit a pátrat po pravdě, ať je jakákoli.

22.8. 15:40
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Je jistě trochu zvláštní, že tito intelektuálové srdečně nenávidící západní demokracii s takovou obětavostí dlí v nenáviděné zemi. Asi trpí masochismem, ale spíše se jim s jejich postmoderní naprostou relativizací západních hodnot a vlastně jakýchkoliv hodnot v tom prohnilém kapitalismu docela dobře vede.

Motiv “obohacování” je u Finkelsteina dosti častý a velmi rušivý, neboť se zdá, jako by hlavní nevůli tohoto levicového aktivisty budily velké zisky některých osobností, občas se neubráníme podezření, že za “spravedlivým rozhořčením” není vcelku nic jiného než závist. Výpady proti Elie Wieselovi nebo Deboře Lipstadtové působí jako projevy velmi soukromé a osobní nechuti, takže věcnost se zcela ztrácí. Výsledným dojmem z knihy je pocit, že autor závidí některým úspěšným autorům jejich výdělek a předhazuje jim, že by snad měli pracovat nejraději zadarmo jen v zájmu věci. Předpokládám ovšem, že Finkelstein se honoráře za svou brožurku nevzdal.

22.8. 15:50
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Né brožůrku ale letáček jako z Intersparu. Vy jste mi ale odporné individuum. Horší než ta afektovaná profesorská fanatička z Tel-Avivu. Z duše nesnáším "slizské" lidské kreatury a nad Vámi si mohu jen odplivnout.

22.8. 16:33
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Když nade mnou plive ubožák typu jako jste vy, je mi jen potěšením!
Když docházejí argumenty, hold přichází nenávist. Kdo obdivuje hlupáky, stává se jím též.

22.8. 17:03
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Bože, ta větná skladba... Dokončila jste vůbec základní školu?

22.8. 16:49
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

MIRELAY UŽ NEMÁ CO ŘÍCT, TAK ŠTĚKÁ I NA VLASTNÍ STÍN. SIONISTKA S.R.O.

22.8. 16:49
Autor:  Terra  

mirelay

Jak říkám, amorální zrůdička bez svědomí.

22.8. 16:53
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Svědomí, ano tak to muslofašistům nic neříká. Já o svém totiž vím a velmi dobře. Urazila jsem nedotknutelné hloupé samořečené svědomí, činí mi to neskutečnou radost...díky.

22.8. 17:00
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

No konečně jste na sobě začala pracovat. Sebekritika o přiznání viny je správná cesta k očistě od Vašich sionistigmat. Chce to pár let intenzivní psychoterapie a možná z Vás bude člověk (slušný). Přeji Vám mnoho úspěchů v nelehké pouti za osvícením. Vyplatí se to.

22.8. 16:51
Autor:  Gek  

mirelay

Už sa chyta aj slamky, nema zmysel reagovať.

22.8. 15:43
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Finkelstein je respektovaným profesorem mezi americkým disentem, studujícími, a především americkou mládeží židovského původu, která se stále ve větším měřítku staví proti destruktivní politice Izraele, jenž se s diplomatickou a zbrojní pomocí USA nebojí porušovat mezinárodní právo a vojensky okupovat palestinská území, která podle rezoluce 242 Spojených národů patří Palestincům. Rozsáhlé svědectví o izraelských válečných zločinech a zločinech proti lidskosti během invaze do Gazy, nedávno přinesly přední lidsko-právní organizace v čele s Goldstoneovou zprávou OSN. Česká republika však tuto zprávu odmítá. Proto Dr. Finkelstein v Čechách znovu otevře diskuzi na téma mezinárodní právo, izraelsko-palestinský konflikt a Goldstoneova zpráva ke Gaze.

22.8. 15:29
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Podobně jako Ilan Pappe a Chomsky, je i Finkelstein pro svou nekompromisní kritiku Izraele terčem nenávistných útoků. Obhájci izraelské politiky jdou tak daleko, že Finkelsteina označují za antisemitu a sebenenávidějícího se žida.

22.8. 15:31
Autor:  mirelay  

věrohodný autor jen co je pravda

Jeho subjektivní, nenávistný, ale i nepřesný styl psaní a těžko doložitelný souhrn faktů předkládaných bez důkazů ale snižuje váhu případné oprávněnosti jeho závěrů. Finkelstein často překrucuje fakta, mění jejich význam, chytá se drobných nepřesností nebo nejistoty u svých protivníků, zveličuje význam určitých nejasností či nevysvětlených jevů. Velkým morálním problémem je vytrhávání citátů ze souvislostí, nebo dokonce překrucování jejich znění, místy užívá dokonce vylhané citáty.

22.8. 15:35
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Tento neoblomný přístup přinesl Dr. Finkelsteinovi jak respekt a uznání, které vedlo i k natočení dokumentárního filmu s názvem American Radical: The Trails of Norman Finkelstein (Americký radikál: cesty Normana Finkelsteina), tak nespočet nepřátel mezi obhájci izraelské politiky, kteří jej nemohou vystát především pro jeho odhodlanost bránit lidská práva palestinského národa a schopnost argumentovat na vysoké akademické úrovni. Základní premisou, kterou obhajuje Dr. Finkelstein, je, že lidská práva jsou univerzální, a proto nezpochybnitelně náleží i Palestincům a Palestinkám. Ve své argumentaci se Finkelstein striktně drží akademických pravidel a cituje ze zpráv mezinárodních organizací, jako jsou OSN, Amnesty International, nebo Human Rights Watch. Nevynechává ani izraelské lidsko-právní organizace, jako např. B'tselem, o jejichž monitoringu a kritice porušování mezinárodního práva izraelskou vládou a armádou naše media zarputile mlčí, a naopak poskytují téměř bezvýhradný prostor advokátům Izraele.

22.8. 10:50
Autor:  Citizen  

Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

"Kniha o výchove", ktorá bola vydaná v Izraeli s veľkou finančnou podporou izraelskej vlády a bola vo veľkom počte vytlačená, okrem iného obsahuje výrok: "Jeden zo základov našej viery je fakt, že židovský ľud je najlepším zo všetkých a bol stvorený, aby poznal svojho Boha a uctieval ho, a zaslúži si, aby mal otrokov z gójimov. Preto sme priam určení na to, aby sme vlastnili gójimov ako otrokov, ktorí nám budú slúžiť po ich príprave na túto úlohu. V paragrafe č.545, čítame: "Náboženskou povinnosťou je nebyť milosrdní ku gójimom a nerobiť nič, čo má v sebe náznak milosrdnosti k nim. Naša povinnosť je byť milosrdní len k svojmu ľudu."

22.8. 19:32
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

tyto koleektivně psychopatické teze o vyvolenosti a nadřazenosti tzv.židů jsem viděl v učebnici z lauderovy školy. Lauderovy školy v praze jsou židovské školy založené a financované R.Lauderem, předsedou světového židovského kongresu (WJC) a majitelem TV hovna. Ano je to ten žid, kterému sionistická česká vláda vyplatila 10,5 miliardy Kč, úplně zbytečně, ta arbitráž neměla takovou váhu, aby žid takové obrovské výpalné dostal, v té době byl významným sponzorem sharonovy strany likud.

22.8. 12:34
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Citizen -Islám není tolerantní náboženství - ani v teorii, ani v praxi - ty pasáže koránu o zabíjení bezvěrců ještě nikdo nevymazal a drtivá většina teroristických útoků spáchaných muslimy taky o něčem svědčí. Navíc problematické postavení žen a podobně. Přečti si Korán než budeš citovat nějaký bludy o Židech.

22.8. 14:56
Autor:  anonym  

mirelay

Ani Židé nejsou neviňátka za jaké se je marně snažíte vydávat.

22.8. 15:12
Autor:  mirelay  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Nezahlcují mě mešitama a fanatismem, ani terorem, neposílají jako terč svoje vlastní děti, nekamenují své ženy, co chcete ještě víc?


22.8. 09:26
Autor:  Terra  

Novým šéfem Bílého domu bude Rahm Emanuel, židovský syn bojovníka Irgunu...

Nově zvolený prezident USA Barack Hussein Obama si vybral za ředitele kanceláře Bílého domu (White House Chief of Staff) demokratického poslance z Illinois Rahma Emanuela, který sloužil v izraelské armádě a částečně hovoří hebrejsky.

Jedná se o první Obamův krok poté, co byl zvolen prezidentem.

Rahm Emanuel, 49 let, je synem přistěhovalce z Izraele a americké Židovky.

Jeho otec, Benjamin M. Emanuel, se narodil v Izraeli, je lékařem a ve 40. letech byl členem Národní vojenské organizace (Irgun Cvai Leumi, resp. Ecel), která bojovala za vznik Státu Izrael v Zemi Izrael. Do USA odešel ještě před narozením syna.

Matka Martha se narodila v USA a dnes pracuje jako dobrovolnice v organizaci na ochranu lidských práv v Chicagu.

Rahm Emanuel jako dítě navštěvoval konzervativní židovskou školu. S otcem doma hovořil hebrejsky a hebrejštinu částečně ovládá dosud.

V době Války v Zálivu dnešní kongresman Emanuel vykonal dobrovolně službu v izraelské armádě. Poté sloužil jako politický poradce prezidenta Billa Clintona. Po odchodu z Bílého domu se vrátil do Chicaga, kde pracoval jako generální ředitel přední globální investiční banky.

V roce 1981 absolvoval Sarah Lawrence College a v roce 1985 získal an Northwestern University magisterský titul v oboru projev a komunikace. Bydlí v Chicagu a s manželkou vychovává 3 děti.
A prý že je žid Obama promuslimsky orientován. Cha chá...
 
22.8. 09:29
Autor:  tomas jedno  

???

souvislost ?
 
22.8. 09:39
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Všechno souvisí se vším a jak vidno, ti proradní všiváci jsou zalezlí všude. Všechny důležité posty v USA a nejen tam (viz. "naše" vláda) jsou totálně zažidovány. Rasisté s jarmulí:
Izrael si chrání etnickou integritu svých dívek, bílé ženy by se prý za podobný postoj měly stydět.
Místní orgány jedné izraelské oblasti vyhlásily , že hodlají ustavit speciální tým složený z mladých poradců a psychologů, jejichž úkolem bude vyhledávat mladé Židovky, jež chodí s arabskými mladíky a “zachránit je.” A s nimi se dohodnout na míru? Absurdní. Cha chá.
 
22.8. 09:47
Autor:  tomas jedno  

hmm

plne teto akci rozumim a schvaluji ji. Vic se zajimejte o Evropu a narust islamistu v Nizozemi a Francii. Stejna politika zavedena zde Evropu zachrani od islamizace a nasledne etnicke valky v jejim srdci !!!
 
22.8. 10:04
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Jak jinak - ČISTÉMU VŠE ČISTÉ. Ale je vrcholem ironie, když ušmudlaný chazar varuje gojímy před islamizací Evropy v době kdy chazarký plevel prorůstá do nejvyšších kruhů světové ekonomiky, médií a politiky.
 
22.8. 10:16
Autor:  Lord.FIngolfin  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Už jen ty "chazarské" nesmysly... A tyhle paranoidní spiklenecké teorie jsou strašně pohodlné. Nepotřebujete k tomu nic znát, protože všechno se dá odůvodnit, že "je to sionistický komplot a manipulace". Nemusíte mít odpovědnost za svůj zpackaný život, protože "to tam ten židák infiltrovanej takhle řídí". A když někdo přednese konkrétní a ověřitelná fakta, tak je to provokatér placený Izraelem. Takže zcela ideální teorie pro jednoduché lidi neschopné vyřešit si vlastní život nebo pro pubescenty, kteří chtějí někam patřit a vypadat u toho tajemně.
 
22.8. 10:41
Autor:  Terra  

Bůh prokleje Ameriku, pokud se postaví proti Izraeli

Ano? Větší pí.ovinu jste vymyslet nemohl. Podle Michele Bachmannové, členky amerického Kongresu za Minnesotu, Spojené státy zaniknou, pokud selžou v podpoře Izraele. „Jsem přesvědčena ve svém srdci i v mysli, že pokud Spojené státy nebudou stát po boku Izraele, bude to konec Spojených států,“ prohlásila počátkem února na setkání Republikánské židovské koalice v Los Angeles.
Pokračovala sdělením, že vzhledem ke zvláštnímu vztahu Boha k Izraeli budou Spojené státy proklety, pokud se postaví proti izraelské politice: „Musíme ukázat, že jsme nevyprostitelně propleteni, takže jako národ jsme požehnáni díky svému vztahu k Izraeli, a pokud Izrael odmítneme, pak do hry vstoupí prokletí.“
Řada republikánů kritizovala Obamovu administrativu za tvrdší postoj k Izraeli než měli jeho předchůdci. Po válce proti Gaze na přelomu let 2008 a 2009 totiž Bílý dům tlačil na Izrael, aby učinil ústupky v mírovém procesu.
Bachmannová, zvolená do Kongresu v roce 2006, má blízko k populistickému, pravému křídlu republikánů, jak je vidět z jejích narážek v rozhovorech pro rádio a konzervativní webové stránky. Loni oznámila, že v roce 2010 nehodlá vyplnit sčítací arch, protože se domnívá, že ho Obamova administrativa k politickým účelům překroutí. Vyslovila také námitky proti tomu, aby pachatelé obvinění z útoků 11. září měli právo na soud s tím, že toto právo je „vyhrazeno americkým občanům“. Návrh zákona týkajícího se změn klimatu označila za „tyranii“.
Zatímco Bachmannová vznáší námitky proti vládní intervenci do ekonomiky, včetně stimulačního Obamova balíčku, Raw Story přinesl zprávu, že ona a její rodina dostaly během uplynulých deseti let skoro čtvrt milionu dolarů subvencí na farmu.
 
22.8. 12:15
Autor:  Lord.Fingolfin  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

To nemá vůbec žádnou souvislost s tím, co jsem psal. Jen hledáte berličky pro ty slátaniny, co píšete. Jasně, každá zmínka o provázanosti judaismu, křesťanství a dnešní společnosti je známka toho, že ovládají svět sionisté, že? To, že euroamerická civilizace vznikla na tomto základě, asi nehraje roli, že.
 
22.8. 10:53
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

God Bless USRAHELL !
 
22.8. 09:45
Autor:  Lord.Fingolfin  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Léčit si vlastní duševní neduhy paranoiou není zrovna konstruktivní cesta. Nicméně je fajn vědět, že zatímco Židé využívají psychology a poradce, tak Palestinci kalašnikovy a výbušniny...
 
22.8. 09:49
Autor:  Terra  

Dobré? jak pro koho...

Prominentní izraelský psychiatr Moše Jatom, který v průběhu své kariéry léčil ty nejvážnější formy mentálních poruch, byl včera nalezen mrtev ve svém domě v Tel Avivu. Zastřelil se.
V dopise na rozloučenou napsal, že izraelský premiér Benjamin Netanyahu, který byl jeho pacientem po devět let, „z něj vysál život“.
„Více už toho nesnesu,“ napsal Jatom v dopise. „Loupež je vrácení dluhu, apartheid je svoboda, míroví aktivisté jsou teroristé, vražda je sebeobrana, pirátství je zákonné, Palestinci jsou Jordánci, obsazení je osvobození, není konec těmto protikladům. Freud napsal, že rozum zvítězí nad pudovým hněvem, ale Freud nikdy nepotkal Bibi Netanyahu. Ten člověk je schopen tvrdit, že Gandhi vynalezl nájemní kapsáře.
Psychiatři jsou zvyklí, že lidé mají tendenci upravovat pravdu ve snaze vyhnout se emocionálně nepříjemným věcem, ale Jatom byl zřejmě šokován tím, co nazval „vodopádem lží“ proudícím z jeho nejvýznamnějšího pacienta. Osobní poznámky Jatoma odhalují postupnou desintegraci své vlastní, dříve nezdolné osobnosti hroutící se pod palbou sebestředných a vypočítavých zdůvodnění Netanyahua.
„Jsem z toho úplně v šoku,“ řekl soused Jossi Bechor, jehož rodina často trávila společnou dovolenou s rodinou Jatoma. „Moše byl ztělesněním plně integrované osobnosti a měl za sebou úspěšnou léčbu nejméně tuctu schizofrenních pacientů, než se stal osobním lékařem Bibiho. Nic nenaznačovalo, že se tento případ nějak lišil od předchozích.“
Ale lišil se. Jatom postupně propadal depresi z naprostého nedostatku zlepšení, z toho, že se mu nedařilo přivést Netanyahu k uznání reality. Při snaze ovlivnit Netanyahu myšlení utrpěl několik šoků, které v jednom zápise ve svém diáři charakterizoval jako „černou díru vlastních rozporů“.
 
22.8. 09:50
Autor:  Terra  

Upíři a židé...

Poprvé se mu to stalo, když Netanyahu tvrdil, že útok z 9. září byl „dobrá věc.“. Podruhé, když při jednom sezení Netanyahu trval na tom, že Írán a nacistické Německo jsou identické. A třetí šok utrpěl, když premiér deklaroval, že íránský jaderný program jsou „létající plynové komory“ a že Židé žijící kdekoliv „žijí permanentně v Osvětimi“. Jatomovy snahy zklidnit hysterii Netanyahu byly pro něj nesmírně emočně náročné a pravidelně selhávaly. „Vždy argumentuje stejně,“ napsal si do svého diáře. „Že židé jsou na pokraji vyhubení z rukou rasistických gojimů a jediná věc, která tomu může zabránit, je provedení konečného masakru.“

Článek Psychiatrist of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu Commits Suicide vyšel na řadě serverů.
 
22.8. 10:08
Autor:  Lord.Fingolfin  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Ano - aljazeera, uprootedpalestinians.blogspot, thetruthseeker.co.uk...atp. samé super objektivní servery... Tedy jinojazyčné mutace zvedavce nebo blistů.
 
22.8. 10:58
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Když surfujete na židovské vlně, tak na pravdu nenarazíte. Logický klam je tvrzení, porušující zásady logického důkazu. Protože u málokterého je to na první pohled zřetelné, bývají logické klamy oblíbenou součástí argumentace propagandy a manipulátorů.
 
22.8. 12:18
Autor:  Lord.Fingolfin  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

To zní hrozně moudře a přitom to nic nestojí. Takže opět laciné řeči. Servery typu zvedavec nebo blisty nejsou jinou názorovou platformou, protože lžou a překrucují pravdu. A to soudím na základě nastudované literatury a to jak ze strany arabské, tak židovské, tak syntézy autorů mimo tuto oblast. Takže bez výčitek mohu říci, že na těchto serverech se lže. To není debata, to je demagogie. Jen si všiměte toho, že zde nepíši, že Izrael je super a nejlepší, ale opravuji bláboly, které sem píší lidé líní hledat.
 
22.8. 13:50
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Říká se, že dějiny píšou vítězové. Souhlasíte, že mocní tohoto světa nemají sebemenší důvod veřejně odkrývat svoje špinavosti a vše budou raději dementovat, tajit a mlžit? Proto ona nestrannost Vašich "věrohodných" zdrojů jeví se jako velmi sporná. A vzhledem k faktu, že prakticky všechna světová média jsou v rukou židů, očekávat objektivitu z jejich strany je čirá utopie.
 
22.8. 13:34
Autor:  anonym  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Když neustále napadáte jednu ze stran tohoto konfliktu, každého logicky napadne že fandíte Izraeli. Tak jako mne při kritice Izraele budou jeho ortodoxní přívrženci označovat za antisemitu a islámistu, přestože jsou mi obě fanatické frakce těchto zrůdných náboženských směrů krajně protivné. Holt síla logiky násobená maximální zaujatostí.
 
22.8. 13:52
Autor:  Lord.Fingolfin  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Rozdíl je právě v tom, že já nenapadám žádnou stranu konfliktu - snažím se upozorňovat na nesmysly, které se zde píší o židech a judaismu.
 
22.8. 14:18
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Vy jste odborník na Židy? Nám v posledním semestru jednou přišla vyprávět o nebezpečí islamizace Evropy hostující profesorka Judaismu a povím Vám, že pohled na vetchou stařenku s pokročilou lordózou lájící na vše muslimské, v mnoha posluchačích vzbudil nelibost ba i averzi vůči té nebožačce a tomu co představuje. Tolik zloby v tak zbědovaném obalu jsem ještě neviděl. Vím, že je to můj subjektivní dojem ale uvědomte si, že skupina se skládá z jednotlivců. A že takových fanatických stoupenců sionismu na vysokých postech není málo.
 
22.8. 08:48
Autor:  Lord.Fingolfin  

Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Tady krásně vidíme, jak bláboly ze zvedavce založené na vytržení z kontextu, polopravdách a vyložených lží, dokáží zaplácat další a další místo v rukou lidí, kteří o situaci nic nevědí. Je sice fajn napsat několik odstavců o tom, jak to vypadalo v Palestině na začátku XXI. stol. a pak hned přeskočit na vznik státu Izrael, ale fakt, že se díky židům do Palestiny stěhovaly desítky tisíc Arabů z okolních zemí, že díky prosperitě, kterou židé do tohoto úhoru přinesli, se porodnost Arabů zvýšila až o 190%, to se do krámu nehodí, že? Je laciné mektat o tom, jak židé zabrali půdu, protože se zhusta jednalo o bažiny a pouště. Ale proč se zajímat, že? Ono je složitější číst knihy než internet.
 
22.8. 09:20
Autor:  Terra  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Žid Frndolín obhajuje neobhajitelnou existenci nukleárního "psychostátu" Israel. Jak dojemné a objektivní...
 
22.8. 09:42
Autor:  Lord.Fingolfin  

Re: Izrael a Palestina se v září po 20 měsících vrátí k přímým mírovým rozhovorům

Tak to podložte nějakým "citátem" ze zvědavce, ať má dušička pokoj. A jestli uvádění objektivních faktů vidíte jako obhajobu, tak to stojí za sebereflexi... Nicméně ta vaše "hra" s nickem je vcelku jasná vizitka de*ila, takže by se asi jednalo o sebereflexi marnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat