Počet zobrazení stránky

sobota 11. prosince 2010

Zaslání


Vlajka EU vodorovná, velikost: 14.07 KB

FIAV 100100.svg Německá vlajka
Od: vrana2077@seznam.cz
Předmět: zaslání panu velvyslanci
Datum: 12.12. 2010, 06:39 - dnes v 06:39
 

Dobrý den Vaše Excelence - pane velvyslanče,

jmenuji se Jaroslav Kronus a bydlím v Kolíně - jednom městě okresním na řece Labi ve kraji středočeském !
Považuji současnou zemi, jíž jste zplnomocněným velvyslancem v naší krásné zemi za nejbohatšího, nevlivnějšího a nezpochybnitelného souseda naší krásné země a to i v rámci EU !
Dějiny našich státních útvarů probíhají nejméně již od počátku 10.století a všechna temné i skvostné etapy jsou dostatečně známy, všem kteří si vidí dále než na špičku vlastního nosu !
Proč Vám vlastně píši ? Pokusím se to trochu rozsáhleji objasnit !
Zaslechl jsme v českých zprávách ,že při jednání českého ministerského předsedy p.Nečase a ministerské předsedkyně paní Merkelové tato žádala, aby ČR přešla na euro. Pan Nečas ji odvětil, že toto není na pořadu dne a to zejména k přihlédnutím k dvěma fatálním skutečnostem současné doby - tj. monetární problémy mnoha zemí eurozony a stav veřejných fiskalit v zemi Koruny české !
Detaily sice osobně neznaje, ale na mnou popisovaném se shodlo několik českých zpravodajských serverů čerpajíce z několika zdrojů !
Ono nebude asi náhodou, že stejným tonem či spíše ve stejném duchu jako Vaše ctěná paní kancléřka mluví i některé kruhy českého byznysu !
Je to dle mého soudu pochopitelno - to že mezi ČR a SRN existuje jakási miniforma ekonomické unie - o tom nemůže býti sporu, že investice kapitálu ze SRN dávají v ČR práci asi cca 400 tisícům obyvatel , že ČR vyváží do SRN cca 30 % vývozní bilance a lze předpokládat i expanzi nějaké formy českých služeb do Vaší vlasti............
Něco mi ale říká coby českému vlastenci, kterému vedle zemské vlajky české visí i malá vlajka německá - nikoliv Bismarkova či ta z éry tzv. Výmarské, nýbrž ta žluto-červeno-černá s orlicí - že něco není v pořádku !
Paní kancléřka ví určitě lépe než já, že současný globalizující se svět se nepřetváří nejenom ve smyslu komtuurálním, ale i strukturálním a že má mnoho subtilností, které mohou celý proces exploatovat !
Jedním z těchto momentů je v rámci tzv. střední Evropy vztah SRN a ČR potažmo Čechů a bývalých českých Němců zvoucích se sudetskými !
Že vztahy SRN a ČR jsou asi nejlepší v historii, jak ráčily konstatovat elity obou zemí a nemám důvod o tom pochybovat. Některé věci ale chtějí opravdu čas a to i za cenu, že generace paní Merkelové a moje je v aktivním životě nezanamená ! Jde opravdu o stavění poctivých základů , které budou v globalizovaném světě pro EU nezvratitelné !
Jak konstatoval učitel národů Jan Comenius, každé kvaltování dobré pro hovada jest ! Nakonec i staré české přísloví řka, že nic netrvá věčně ,ani láska k jedné slečně ! Sečteno a podtrženo - prosím nepodřizujme krátkodobým ekonomickým záležitostem stigmata - či spíše jejch pěstování - minulosti !
Pan Posselt učinil gesto, které zůstalo bohužel v české společnosti naprosto nepovšimnuto - navštívil Národní památník v Lidicích a konstatoval, že opravdu dění z léta roku 1945 přes všechna příkoří k jeho krajanům ma kořeny podzimu roku 1938 !!!!
Ony opravdu věci se posouvají k lepšímu,ale netlačme na pilu - jak u Vás ve SRN, tak i v ČR jsou síly, které okamžitě využijí každého momentu k rozpoutání šovinistických rejdů. Mne ani tak netrápí hlouposti politických cirkusů Vám možná známých pod označením Suverenita či Svobodní / je to asi úhrnem cca 5 % českých voličů / jako spíše vypuštění džina z lahve coby následující masáže podvědomí české pospolitosti !
Má-li tato v kolektivním povědomí nějaké nepřátele - tak kromě Boha , ŘKC, šlechty jsou jimi Němci. Já jenom uvedu zdánlivou analogii - současný emeritní český primas Vlk svoji zavilostí v boji o katedrálu o Sv. Víta stejně ničemu nepomohl a troufám si tvrdit, že jeho postoj byl jednou z hlavních příčin propadu KDU -ČSL v boji o voličskou přízeň !!!
Věřím, že těchto několik řádků dá info Vaší Excelenci , že Advent roku 2010 je i pro řadového občana ČR momentem, kdy se vážně zamýšlí nad stavem světa kolem sebe a snad i drobným infem, že lze dosahnout shody v duchu teze - Typán / já pán s respektem k budoucnosti a úctou a pokorou k minulosti !

Požehnané Vánoce, PF 2011 a i jinak vše dobré - Kronus Jaroslav, Kolín

2 přiložené soubory
Bez_nazvu_1_kopie_kopie.jpg
Bez_nazvu_1_kopie_kopie.jpg - 83,89 kB
Zobrazit  |  Uložit
cervenobili640x480.jpg
cervenobili640x480.jpg - 112,05 kB
Zobrazit  |  Uložit



na začátek
Vaše emaily zabírají 0,49 MB z Vaší 10 MB schránky. Zapnout neomezenou schránku.
Obsazeno 4%
Copyright © 1996 - 2010 Seznam.cz, a.s. - Nápověda a kontakt -

Žádné komentáře:

Okomentovat