Počet zobrazení stránky

sobota 4. prosince 2010

Advent ? Pozemský Dikobraz jako malovaný !!!!!!!!!!!

Mezi první a druhou adventní

Před 17 minutami | Jaroslav Kronus |  Jiní autoři

Úvahy

1 )Jak jsem prohřál volby - krátké zamyšlení.
Velice jednoduše - já nekandidoval !
Zdroj J. Kronus
Připadá Vám to zase nějaké divné, ale ono je to velice prosté !
Jelikož se zaměřuji na vlastenecké a národovecké hnutí / ono spíše nacionální/, tak kromě předvolebního řevu a volebního výprasku - např- Suverenita 65 zastupitelů, Svobodní 24 zastupitelů, nár-soc - 11 zastupitelů, DS-SS utřeli huby a Republikáni tuplem !
Nečetl jsem na jediném webu těchto a jiných výtečníků ani náznak reflexe kromě obligatorního děkujeme a jedeme dále !
Jinak se volilo cca 250 tisíc zastupitelů !!!!!!
 
2) Pravda a láska může mít mnoho podob - nejenom tu havlovskou !
Dnes jsme přemýšlel o pohledávce nemocnice v Kolíně firmě Skanska , která vystoupila do výše cca 80 milionů a i dle vyjádření managmantu nemocnice ji bude muset tato zaplatit !
Genese a evoluce celé causy je obecně známa - kdo, jak a kolik je... vinen / to by byla diskuse či spíše tlachání na roky ! Nakonec rozsudek krajského soudu, kterému byl vrácena žaloba NS snad ve svém odůvodnění sdělí odpověď na základních 7 kriminalistických otázek.
Jak obecně známo, lehká holka má svoje tělo i jako výrobní prostředek a po dohodnutí času a inkasa lehne sama !
Já si kladu otázku, zda je v mnoha případech rozdíl mezi onou, politikem a managerem?
Ponechme stranou bankovní incesty devadesátých let, tzv. trojjediné ředitele apod., tj. způsoby tunelování !
Neustále si kladu otázku, proč masově tzv. lehají veřejné korporace či entity a jejich správci beztrestně přecházejí do privátní sféry, kde vlastnící firmy, které kolikráte ani nic nevytváří přežívají i s nimi ?
Včera jsem četl několik kvikotů, poté co Švýcaři schválili v referendu vypovídání kriminálních ausledrů -tak si mnoho lidí zde v ČR stříklo blahem do slip ! Fajn, ono těmto p...m ale uniklo, že probíhalo i referendum, které zamítlo na celostátní úrovni zvýšení daně lidí s celoročním přijmeme nad cca 25 tisíc švýcarských franků a tyto nechalo v působnosti kantonů- tj. krajů !
On vůbec ani průměrný Čech netuší , že v této zemi, pořídite-li si movitý či nemovitý majetek nad nějakou hodnotu, tak nejenom že platíte z toho daň, ale osobně jste kontaktován berńákem a musíte doložit legálnost přijmů - jinak zaplatíte daň ještě z fiktivního přijmu jednou ! Dnes zpravodajské servery přinesly zprávu, že nějaký Dalík / ano je to ten poskok a impresario jistého Tupohlávka / zakoupil nemovistost za 42 milionů....
Občas si říkám, že bývalí mocní v nejmenovaném městě jsou opravdovými žabaři a to i v případě, že kontaktovali budoucího správce pro přístav svých hausbotů u Labe, který ovšem měl býti vybudován za peníze z EU !
Zdroj J.Kronus
Dotyčný je poslal k čertu a to asi tak, jako kdysi Š... jistého B... - slušný člověk nemůže míti s ganstery nic společného !
Pak už gen. Š... odletěl na inspekční cestu a jeho návrat ? To známe všichni !
3) Aby toho nebylo málo, tak vedení současné Nemocnice v Kolíně zavedlo placené parkování pro návštěvníky kromě osob ZTP a těch, kteří parkují méně jak 30 minut.
Parkování za každou další hdinu bude cca 50 Kč - vyjdu z toho, že denně zde parkuje 100 aut a tak cca 2 hodiny - tj bratru denně 10 tisíc Kč inkasa denně !
Za rok by to tedy dalo cca 3,6 milionu a budu-li předpokládat, že všechny vícepráce spojené s inkasem budou uloženy jako další pracovní povinost současným pracovníkům a tudíž nevzrostou mzdové náklady - tak výše uvedený vzniklý dluh 80 milionů se při tomto způsobu zvýšení tržeb nemocnice uhradí  za komerční činnost za cca 23 let / sic / !
To pomíjím, že částky z inkasa se ztratí tak cca 1/3 na různých parazitujcících subsystémech !
Já to dávám vše do relace jenom proto, aby trochu přemýšlivý člověk viděl, jak lze promarnit částku, která se uhrazuje desetiletí !
Tak je to ale bohužel v ČR téměř se vším a pak se nesmíme divit, že na důchodovou reformu je nutno zvýšit DPH, protože aktiva z privatizace jsou téměř v luftu !
4)V ČR máme pořekadlo, že sranda musí býti, kdyby tátu věšeli - tak proč ne !
Prof.Bělohradský v nedávném zamyšlení v Právu provedl jakousi diagnostikaci politického života v naší zemi . Měla 5 bodů a já použiji ten, který mluví o společenském autismu - lapidárně řečeno, My budeme vnímat a skákat kolem kde jaké voloviny a přitom podstatné věci nás míjejí !
Komentovat zoufalství akce na Mariánském náměstí dnes v Praze byla mnou již dosti škodolibě komentována.
Dnes se zastavím v našem městě - lidovka říká: Kolíne, Kolíne, stojíš v pěkné rovině ! Proti tomu nelze nic namítat, jenom mám obavu, že to s naším městem jde velice z kopce !
Dnes jsem dostal opět ban v diskusním foru Kolínského deníku jenom proto, že jsem se toho fešáka, co to vede, optal, kolikrát se ho ještě budou muset optat někteří diskutující na následující - zda mu není trapno, že z Kolínského deníku se stal plátek, kterým si lze tak akorát ....! Budiž - oni pasovští vědí a časem budou i konat !
8 let vládla v našm městě garnitura, která zanechala finance v takovém stavu, že nový starosta neví, zda má přerušit plánované investice, vzít další úvěr či prodávat aktiva města a to jenom proto, aby bylo na výplaty !
Úvěr se vždy bere pro investiční a nikoliv spotřební potřeby- tolik alespoň zákonistosti podnikání nikoliv politických hokynářů !
Žiji ve městě 2,5 roku a nějak jsem nezaznamenal něco investigativního u mnou kritizovaného periodika, ono si říkat novinář a být lokálním písálkem není totéž ! Ale lokajů v dresu udajné novinařiny je v ČR mnoho ! To snad toho fešáka a jeho team omlouvá.
5)
Stal jsem se sice aktivním,ale nepřímým členem FB skupiny Kníže na Hrad- šláfengerg presidentem !
V Libni na nádraží jsme při příchodu ochranky dělal , že spím ! Strčili do mne a ptali se - co tady děláte, tady není noclehárna ?
Usmál jsem se na ně a řekl - hraji si na pana Švancenberka při zasedání vlády ČR, prosím nerušit !
Vzpomínka tak trochu lihem vyčerpaného disidenta - zlaté to časy, kdy nám dobré jitro přálo občas vnitro !
Sice nebyly pravidelně banány, ale nám co jsme chlastali banánový Bols to bylo vcelku šumák !
Peníze z venku přišly, dělat jsme nemuseli a byli jsem za hrdiny ! Dneska do nás ani pes nekopne, vše si musíme platit sami a jsem lidem pro blázny !
On ten občasný kriminál měl také něco do sebe - člověk byl nějaký čas alespoň střízlivý a naučil se vstávat nikoliv před polednem, ale ráno, pravidelně se mýt a jíst !

Žádné komentáře:

Okomentovat