Počet zobrazení stránky

sobota 3. října 2009

Vyhotoveno pro SHO

Od: "> vrana2077@seznam.cz

Komu: ">sho@sho.sk

Předmět: zaslání vyžádaného

Datum: 4.10. 2009, 08:36 - dnes v 08:36


Vyhlásenie občianskeho združenia Nové slobodné Slovensko ku konfliktu medzi občianskymi združeniami Slovenská pospolitosť a Slovenské hnutie obrody
Pridané: 30.09.2009
Rubrika: VYHLÁSENIA A STANOVISKÁ

Autor: NSS

Týmto chceme v mene NSS vyjadriť svoje znechutenie z celého ešte neutíchnutého detinské kontúry vykazujúceho konfliktu, odohrávajúceho sa medzi vyššie spomenutými združeniami. Tento akt pôsobí vrcholne negatívne ako na strany stretu, tak aj na národovecký prúd mladých celkovo. Aktéri si musia uvedomiť svoju širokú zodpovednosť, vzhľadom na medializovanie celého problému, ktorá súvisí s ich uchádzaním sa o dôveru hlavne mladej generácie, sympatizujúcej s národnými myšlienkami, ktorá na základe vnímania takýchto fenoménov môže radikálne zmeniť svoj pohľad na národovectvo ako také a hľadať zmysel svojho bytia v alternatívnych, často deštrukčných prúdoch. Obe strany si musia taktiež uvedomiť vysoké riziko straty dôvery a celkového znechutenia nezanedbateľnej časti členskej základne oboch združení. Darmo Predsedníctvo SHO či Hlavné vedenie SP deklaruje podporu svojim vedúcim činiteľom. Radoví členovia vnímajú situáciu často inak aj napriek tomu, že by potencionálne hodili svoj podpis na nejaký podporný dokument...

Oba subjekty deklarujú svoju vôľu šíriť národovecké myslenie svojím samotným bytím, nezištne a odhodlane, oba subjekty sa snažia ovplyvniť myslenie hlavne mladých Slovenov a Sloveniek, t. j. budúcnosti nášho národa, nakoľko sú si vedomé ohrozenia podstaty našich koreňov, obe združenia čerpajú filozofiu z toho istého myšlienkového prúdu reprezentovaného velikánmi slovenského národa, akým boli Ľudovít Velislav Štúr, Andrej Hlinka, Dr. Jozef Tiso a v neposlednom rade, aj napriek iným metódam práce obe subjekty dokážu spoločne aktívne podporiť jedno podujatie (18. 9. 2009, Košice – Pochod za budúcnosť našich detí).

Preto je namieste otázka, či nie je najvhodnejšie, aj napriek emóciám, ukončiť túto trápnu vojnu a sadnúť si za rokovací stôl. Aktéri si musia uvedomiť, že chtiac-nechtiac sa z toho stala záležitosť (navyše verejnosti známa), z ktorej je nutné vyvodiť čo najkonštruktívnejšie dôsledky. Je nutné uvedomiť si svoje ako devízy, tak aj chyby. Ježiš povedal: “Nech hodí kameňom, kto je bez viny!“ Kto ním hodí? Nikto! Sme ľudia a ľudia sa častokrát mýlia, bez ohľadu na vek, pohlavie, príslušnosť, inteligenciu, stav atď. Či sú to ženy, či muži, či Slováci, či Tatári, či sú žobráci a či generálni riaditelia.

Je nutné si teda ďalej uvedomiť, že aj napriek tomuto excesu je potrebné ísť ďalej v duchu konštrukcie a nie deštrukcie. Kto si myslí, že na neho negatíva problému nepadnú, a že sa problém iba tak sám od seba vyrieši, ten sa mýli! Neriešenie problému nabaľuje iba ďalšie problémy a spôsobuje straty na oboch stranách, z ktorých sa najviac raduje nepriateľ národoveckého myslenia a konania. Skorým nevyjasnením si situácie sa časom začne vytvárať ešte väčšia diferenciácia medzi subjektami stretu a to hlavne vedenia a časti členskej základne oboch združení, na základe vytvorenia mýtov a legiend, či už účelových, alebo náhodných, vyplývajúcich z komunikačného šumu, resp. rozumových pochodov niektorých jednotlivcov mysliacich a konajúcich v duchu „Čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo“.

Preto je, zdá sa, najvyšší čas nevyhnutne odhodiť svoje neosvedčené stereotypy zmýšľania a konania, ako je prílišná korektnosť či neopodstatnená nekompromisnosť, či videnie vecí ružovo, aj napriek tomu, že sú totálne temné, či zahodenie operovania s nadnesenými číslami, či klamanie samého seba a vlastných radov a aj napriek odlišnosti vnímania určitých fenoménov, alebo odlišnosti štýlu práce uvedomiť si, že je nutné začať odznova a mať pred očami len a len národ. Lebo cieľom skutočného národovca nie je jeho osobný zisk či zisk jeho združenia, krátkodobý, zhorený ako slamený oheň a dosiahnutý často pochybnými metódami, ale zisk svetlejšej budúcnosti pre národ! Chápme združenia ako je SHO, SP, JSM, NSS, Mladá Detva, Mladí Zvolenčania a ďalšie nie ako cieľ nášho snaženia, ale výlučne ako prostriedok v boji za národ, ktorý musí nutne hľadať cesty konštruktívnej spolupráce s inými názorovo príbuznými subjektami a jednotlivcami a v prípade problémov medzi nimi hľadať cesty na dosiahnutie rovnováhy. Veď je nás tak málo...

V mene NSS vyzývame obe strany konfliktu, aby spoločne zasadli k rokovaciemu stolu a snažili sa upraviť vzťahy na pravú mieru a pri tom mali pred očami budúcnosť našich detí. Našou povinnosťou je to, aby sa nemuseli naši synovia a dcéry za nás hanbiť, ako sa my dnes mnohí hanbíme za množstvo členov našej krvi.

NSS má záujem vyriešiť daný spor, preto ponúka svojich zástupcov ako mediátorov. NSS týmto vyzýva vedenia oboch dotknutých organizácii, aby ku tomuto návrhu prijali do piatku dňa 2. 10. 2009 stanovisko a vyrozumeli naše združenie formou mailu zaslaného na adresu nss@nss.sk. Ak by obe strany prijali našu ponuku, je možné zvolať rokovanie na nedeľu dňa 4. 10. 2009 na miesto situované na strednom Slovensku, ktoré bude zvolené po vzájomnej dohode.

Verní sebe – svorne napred!

v. r. Radovan Novotný
predseda pre organizáciu členskej základne

v. r. Peter Basala
predseda pre propagáciu a tlač

Nabídl jsem SHO zaslání svého stanoviska k aktivitě o.s. NSS. Netajím se svými sympatiemi k o.s. SHO. Nakonec toto jsem i explicitěn učinil asi před 9 měsíci, kdy jsem provedl komparaci českého a slovenského národního aktivismu včetně zahrnutí subjektů politických. Vedení SHO mi vyhovělo ve smyslu, cituji : máme zájem o Vaši analýzu. Já osobně bych svoje zamyšlení nenazýval analýzou. Ono bude spíše pohledem na věc střetu SHO a SP tzv. zvenku a navíc z území, kde jsou podobné problémy / ve smyslu střetu typologicky podobných seskupení /.
Osobně neupírám o.s. NSS kladné pohutky a snahu zmírnit či dokonce odstranit nepřehlédnutelný střet mezi dvěma subjekty občansko-nacionalistického aktivismu.
Úvodní proklamace o.s. NSS je čtivé, alturistické, ale bohužel také silně romatincké a naprosto odtrženo od reality. Ono samo si dokonce dělá jakýsi nárok na platformu hodnotitele v obou znesvářených o.s. z niž jedno se netají ambicemi v přeměnu politické strany na hraně politické subverze v demokracii. Bohužel celkový konstrukt proklamace o.s.NSS je mylný a tudíž z něho odvozené konsekvence musí býti též mylné, neřku-li v budoucnu premisami přímo kontraproduktivními.
Budu psát bez obalu a občas asi i na hranici slušnosti.SHO je o.s., které spatřue svoji úlohu v aktivistické činnosti publikační, pietní a ve vydávání periodika zaměřeného na otázky dějinné, politické, filozofické apod.
SP je potomkem zakázané politické strany, která svým programem hodlala omezovat část občanů SR na základě rasy. Ponechávám stranou skutečnost, že šlendriánem MV SR došlo de facto k nezákonnému rozpuštění o.s. SP a tento správní akt byl slovenskými soudy zrušen. SP se netají svým záměrem znovu politickou stranu založit. Už zde je kořen naprosté nekompaktibility mezi SHO a SP, které by NSS mělo
vnímat.
SHO je o.s., které je sice ochotno tepat nešvary mocných bez rozdílu jejich politické příslušnosti,ale velice pregnantně dbá mantinelů demokracie a i jinak Ústavou zaručené svobody projevu a shromaždování. Jinak řečeno, je si silně vědomo, že svoboda projevu má svá omezení ve smyslu trestního řádu SR a i jinak liberální shromažďovací zákon má své formální náležitosti, které je třeba respektovat. Jinak prostě dojde ke střetu se státní mocí, která je dnes ze všech stran - kosmopolitní média, žlutá ideologická internacionála sdružená v tzv.občanském sektoru, političtí Maďaři ,parlamentní opozice, zvyšující se pnutí v koalici samotné / Slota a SNS versus veřejné zakázky/, Mečiar versus justice/ tlačena do kouta a hledají se všechny možné způsoby její legitimní i nelegitimní diskreditace a odstavení od moci s nastávajícími volbami.
SP je sice formálně o.s.,ale jinak je to obyčejná fašistická skupina, která se netají svými nejenom nedemokratickými názory,ale dokonce kooperuje se stranami obdobnými v zahraničí. Já bych sice nemluvil o nacistických konotacích,ale o ideovém bílém nacionalismu s prvky rasismu a antisemitismu. Tyto skutečnosti jsou prostě pro SHO naprosto neakceptovatelné. Sám vím, že když přepošlu SHO občas materii , která jde jenom mimo rámec politické korektnosti či spíše se dotýká semitské otázky, vedení SHO velice pečlivě zvažuje její zveřejnění. Navíc SHO dbá přísně období tzv.Slovenského štátu v intencích historických determinant, SP zde má vzor a přímo inspiraci. Ono by se toho našlo podstatně více, ale záměrem mého zamyšlení není tvořit nepřehledný seznam nekompaktibility SHO a SP.
Závěrem mohu jenom vedení NSS vzkázat, že se musí rozhodnout, zda s fašisty a rasisty nebo konzervativními nacionalisty. SHO -jeho stanovisku rozumím - a má moji plnou podporu. Podobné události probíhají i v ČR. Akorát mají marginalnější podobu a veřejnost je téměř nevnímá !
Kronus Jaroslav


Žádné komentáře:

Okomentovat