Počet zobrazení stránky

čtvrtek 22. října 2009

Blbosti v podání ČSNS

Když jsem koncem prvního kvartálu trochu rozvířil vody kolem ČSNS a jejího klonu 05,tak kromě několika reakcí a občasného úleku nic. Taky jak jinak -kde nic není , tam ani smrt nebere a o činovnících ČSNS to paltí mentálně i intelektuálně tuplem !


úterý, 14. července 2009


Ono je asi lepší krást a nebo křičet nesmysly - hlavně nemyslet !!!!!!e



  • Poslední nezprzněný ostrůvek pro politické češství
    A tím je symbol ČSNS !
    ------------------------------
    Slíbil jsem podrobnější článek o možné vizi poslední možnosti o českém politickém ostrůvku .

    Tím by mělo býti něco, co vznikne na troskách ČSNS. Jde opravdu jenom o to, zda patřiční aktivisté a protagonisté budou s to pochopit, v čem spočívá filozofie Schumpeterovi pozitivní destrukce a správně ji umět aplikovat na nový projekt.

    ČSNS patřila od svého vzniku k pilířům české politické mapy. Její kořeny jsou kdesi u madočechů, respektive procesu vydělování se nových politických subjektů z tohoto hegemona české politiky druhé poloviny 19.století.

    Posledním impulsem byla negativní reakce českých dělníků na silnou pro-rakouskou orientaci tehdejší ČSSD.
    ČSNS byl vždy stranou pokrokářskou, antikatolickou ,silně antiněmeckou a v jistém smyslu i antihierarchistickou.Její dějiny byly mnohokrát popsány a posledním velice zdařilým dílem o historii této strany byl literární příspěvek Jožky Pejskara z roku 1993.

    Mne se dostala do rukou kniha ing. Skopala z roku 2006 nazvaná Konec jedné velké strany ? Tento funkcionář ČSS, do které vstoupil někdy v šedesátých letech a rok 1968 ho dokonce na nějakou dobu zavál do tehdejší ČNR popisuje historii této strany , značnou část věnuje vývoji v této straně po předání moci v roce 1990.

    Knize se dá vytknout ledacos, ale určitě je nutno ji přiznat poctivost , upřimnost a notnou dávku reflexe. Dnes dle vlastních slov ing. Skopal patří do jakého si imaginárního fanc clubu značky ČSNS , do politiky se vracet nechce a ani již nepokračuje skoro tři roky v práci v odštěpku zvaném ČSNS 2005.

    Jaká je dnes situace ? ČSNS vedená panem Rovným je v konkurzu a dluh činí cca 70 mil Kč. Pan Rovný se věuje svoji hospodě , stranu má v paži, nevyzvedává si poštu, strana je v rozkladu,ÚR nefunguje, dr. Trkal všude vidí hnědé nebezpečí, správce konkurzní podstaty žije velice dobře ze prodeje zbylých movitých předmětů bývalého majetku ČSNS, soudce si asi podložil konkurzním spisem stůl.
    Jenom zlehka naznačím, že existují ostrůvky pozitivní deviace v této straně a hledají cestu, jak z toho ven!

    Druhá partička zvaná ČSNS 2005 má kromě jiného nefunkční web, čeká na sjezd, kde si to rozdají příznivci bývalého předsedy prezentovaní partičkou kolem přažské organizace a příznivci kolem současného zastupujícího předsedy.
    Oni fešáci ale nějak zapomněli, že jim ve straně vznikly ostrůvky, které vůbec nezajímá boj o koryta jejich současných vůdčích panáků a jsou rozladěni z toho, že situace je téměř identická se situací s jejich jmenovkyní bez numera.
    Je jenom otázkou času, kdy tyto ostrůvky začnou komunikovat s akčními ostrůvky pozitivní deviace z ČSNS. Možná , že se tak již děje.

    Jak z toho všeho ven? Každý si přisvojuje historickou značku ČSNS a historický znak kladiva skříženého s brkem ve zlatavém kruhu.

    Idee jsou k ničemu, hnutí je vším pravil blahé paměti Berstein! Lidově řečeno, kecy jsou k hovnu, ukázaná platí !

    Můj návrh - velice prostý : nechat spící nomenklauru ČSNS dále spát či dokonce se podílet na likvidaci zbývajícího majetku prostřednictvím správce konkurzní podstaty. Zda Jankovci, či Frohlichovci v ČSNS 2005 je zatím nepodstatné. Tito v zásadě nemají co nabídnout kromě ekonomických myšlenek ing. Janka.

    Poohlédnout se v registru MV ČR po straně, která má pozastavenu činnost, česky řečeno je švorc a nemá na audit. Nabídnout ji zaplacení auditu a de facto tuto stranu odkoupit. Udělat její sjezd s těmi členy ČSNS a ČSNS 2005, kteří mají dost tápání managmantu výše uvedených.

    Zda se po tomto sjezdu bude jmenovat "nová strana " Národní aliance, Sociální altermativa či nejspíše Národní sociálové není tak podstatné.

    Jako znak je nutné přijmout historické BRKO v národní trikloře, periodikum a web je zabezpečen zatím jčKo ČSNS.

    Vše ostaní je na Vás pánové a dámy. Nakonec ten, se kterým jsem tento postup konzultoval ho apriori nezavrhl a já mu jsem plně k dispozici.

    Jako jisté úskalí vidím následující. Český národní socialismus byl v zásadě politickou formou sekularizované formy českobratrství.

    Ona měla také svůj vývoj - nejenom teologický,ale i sociální. Její cesty
    se ubírali calvinismu(Jednota bratrská), evangelickou(čeští evangelíci), ale i cestou národní církve(ČsCH - mezi námi mrtvé to rameno teologie). Jsem si vědm mnoha konstant této české duchovní cesty - antiněmectví, antikatolictví, antihierarchismus, pokrokáství apod. Tyto konstanty prostě nelze vygumovat z českého kolektivního vědomí.

    Jsem ale přesvědčen, bude-li pozornost zaměřena k tématům 21 století - tj. LRS, euro, cílové voličské skupiny, ekonomický program atd, tak se lze i povznést s moji strany např. nad to, že by tento projekt adoroval dr. Beneše.

    Politického spojence by tento mohl míti, bude -li míti co nabídnout, aby mohl razit cestu- Ty pán-já pán.

    Zasvěcení vědí, že tento spojenec má v pozadí osoby s vysokou politickou i společenskou kredibilitou a jisté finanční krytí.

  • Fini, 14.4.2009 21:08
    Slovo do "vlastních " řad............
    Tento článek je určen těm, kteří neztratili víru v obrodu značky ČSNS /NSS/ a hlavně těm, kteří aktivně pracují na změně souasného statutu quo.

    Od minulého článku, který vzbudil vcelku velkou pozornost se něco málo změnilo. Někteří členové ÚR /jejích trosek/ pochopili, že je potřeba něco dělat. To něco není ničím jiným, než změnou současných metod práce, kdy se občas sešla ÚR, vydalo se jakési usnesení a tím to zvadlo. Ing. Fišer zatím drží vlajku v podobě funkčního webu a funkčností krajské struktury.

    Další člen ÚR pan Khol objíždí poslední ostrůvky platforem ČSNS a zjišťuje, že situace v podzámčí je mnohem horší, než se předpokládalo!

    Dochází k výměně legitimací za účelem "zmapování " členské základny a svolání sjezdu.

    Určitě to není málo, ale jsem přesvědčen, že do sjezde musí býti jasné náledující:
    1) v jaké podobě chce ČSNS pokračovat dále . Je nutno míti jasno, zda křísíme mrtvolu, oživujeme zašlý odkaz či chceme navázat na tradici v podmínkách prvního decenia 21.století. Tato otázka je klíčová !

    2) Jaký bude vztah zadlužené ČSNS a jejího pokračovatele . Od toho se odvijí otázka, zda současný předseda ČSNS p. Rovný bude "předsedou " strany v likvidaci či zda bude mít ještě nějakou rozšířenou roli.

    3) zda nový subjekt v jakékoliv podobě bude mít předsedu -administrátora s omezeným časovým a funkčním mandátem , který nebude sloužit k ničemu jinému, než že provede adminitrativní a technická opatření k fungování tohoto subjektu. Ona to spíše bude role generálního tajemníka nebo předsedy -sui generis.

    4) Jak bude NSS postulovat svoje programové teze - národní a sociální - , ke komu se v nějaké podobě přidá/aniž by ztratila autonomii/ apod.

    Já jsem svůj názor naznačil již v prvním článku. Ponechat ČSNS v konkurzu se vším všudy a dát panu Rovnému mandát na dokončení tohoto procesu.
    Odkoupením či jiným způsobem vytvořit novou platformu -Národně sociální stranu , dát do znaku nar/soc- brko , zvolit zatimního předsedu, zavést webové stránky, vytvořit nové organizační stupně a po roce věci na sjezdu zrekapitulovat.

    Začít formulovat nový program - postulovat jasně jak vnímáme slovo sociální a slovo národní v éře globalizace a europeizace. Mít na paměti, že nedisponujeme takovým intelektuálním či finančním kapitálem, abychom si mohli dovolit postulovat konkrétní program zasahující do všech sfér politického života ČR.

    Proto je nutné míti na paměti - nemáme-li býti směšní, je nutno zvolit politického spojence s jistou politickou kredibilitou a s ním se snažit spolupracovat při zachování svoji autonomie. Osobně se kloním při volební spolupráci zvolit jejich KL a zapsání jmen našich kandidátů se stranickou příslušností. Zábrání se tím mnoha zmatkům plynoucích z nesourodých koalic schovávajících se leckdy nesmyslné koaliční názvy.

    Slovem sociální já vnímám - úctu k lidem postiženým obdobím nesvobody, adresný sociální systém, odmítnutí myšlenek ekonomického neoliberalismu, udržení sociální soudržnosti české společnost, mít na zřeteli, že starobní důchodci budou za cca 10 let velmi vlivnou voličskou skupinou, lidé handicapovaní , invalidní důchodci, matky samoživitelky apod musí být ušetřeni žraločím metodám současné epochy.

    slovem národním vnímám- ochranu všech občanů ČR před útoky proti jejich etnické, nárosností či náboženské odlišnosti, slov národ vnímám nikoliv etnicko-jazykově, ale politicky /tj. všichni obyvatelé ČR/. Jedině spolupráce politické strany s kulturními či zájmovými organizacemi národnostních menšin zabrání vytváření etnických platforem - leckdy i agresivně zaměřených /.

    Ono by se toho dalo napsat moc, ale někdy méně je více !

  • Fini, 14.4.2009 21:15
    Sobota, 28. březen 2009
    Proces pokračuje ...................
    Není to tak dlouho, kdy jsem způsobil jistý rozruch článkem Poslední ostrůvek nezprzněného politického češství..................

    Ono by se to dalo tak trochu přirovnat k vylití zatuchlé bažiny do velice zanedbaného koryta kdysi jasné bystřinky.
    Je dobře, že věci se daly do pohybu. Je ovšem nutno míti na paměti, že je nutno velice citlivě upravovat koryto, do něhož tato bažina byla vylita a postavit čistící mechanismy, tak aby řekněme v půlce toku byla voda "průzračná.¨

    Ponechal bych stranou a vlastními osudu slepé rameno zvané ČSNS 05.Ono žije vlastním životem a je spíše o ambicích nového vedení, než o nějakém promyšlené dlouhodobější cestě na politické mapě ČR. Na mne to působí dojmem, že tito fešáci se snaží v rámci jakési autonomie přifařit k levé části politického spektra a možná v dosti naivní víře pod značkou již dosti vyčpělé politické bonity působit jako stafáž u ČSSD a to i třeba za tiché či veřejné podpory komunistů.Nakonec proč ne, jenom si dotyční pánové musí uvědomit, že také musí nabídnout jisté nosné myšlenky a jistou kredibility pro voliče. Nakolik jsou konzistentní s těmito požadavky, to si musí oni zvážit sami a není to moji starostí.

    Druhé rameno ČSNS/1897/ je jak známo v konkurzu,dluh nesplatielný a navíc proces jeho likvidity uměle protahován, předseda je v poloze spícího brouka a nejvyšší orgán mezi sjezdy je rozložen.

    Na druhou stranu je pravdou, že běží formální i neformální setkání a hledá se modus vivendi ,
    jak z této šlamastyky ven. Zřejmě jedinou funkční vyšší organizační strukturou je jčKO ČSNS. Je ale také pravdou, že ing. Fischer pracuje vesměs sám.

    Dochází k výměně k legitimací /zřejmě nutnost pro svolání sjezdu ve smyslu zmapování aktivních členů strany/. ÚR se schází jednou za měsíc a přijímá alespoň minimální penzum opatření, které ovšem vzhledem k její neusnášeníschopnosti jsou spíše symbolického druhu a nejsou závazné, respektivě vynutitelné. Ale i to je alespoň jistý symptom života, či možná živoření !

    Co je nutno si do sjezdu nutno jasně vyříkat a stanovit. 1) formu přeměny strany v konkurzu na paralerní stranu stojící mimo tento režim,aniž by byl dotčen vztah insolvenčního zákona k ČSNS 1897. Zde je také jasně nutno stanovit, jakou roli bude mít pan Rovný ve ČSNS 1897 a jakou eventuelně v novém subjektu.
    2)Procesní či právní předpoklady pro vznik nového subjektu - 1000 podpisů a založení nové strany, odkoupení něčeho nefunkčního a přěměna na pokračovatele ČSNS či jiné možnosti, zda je umožňuje zákon.
    3) Jasné stanovení nového názvu strany a znaku. Já to říkám hlavně proto, že a) ČSNS 97 je v konkurzu, b) ČSNS 05 působí na politické kolbišti c) Vandasovi holomci pracují s termínem národní socialisté velice často, by´t naprosto jinak vnímaném.

    Zde je nutno volit název, který bude naprosto odlišný od již uvedených. Jelikož historický znak kladivo s brkem na pozlaceném pozadí opět používájí obě problematické verze ČSNS, razím tezi, že je nutno alespoň na nějaký čas používat historické brko v národní trikoloře.

    4) Největším problémem bude najít předsedu ve smyslu jeho stravitelnosti pro veřejnost, jeho bonitu a kredibilitu pro další politickou práci a vše co s tím souvisí. Zda bude zvolen spíše nekonfliktní byrokrat s mandátem třeba na dva roky či předseda s politickým mandátem a již uvedenými předpoklady na dobu delší je nutno míti také vyjasněno před sjezdem.

    5) Na závěr jenom tolik - prvním lakmusovým papírkem nálad ve společnosti budou volby do EP. Zde byl jakýsi "partner " předběžně a nezávazně dohodnut.
    Establisment se dohodl na volbách do parlamentu ČR na měsíc říjen. Je pošetilostí si myslet, že bude ČSNS 1987 kandidovat. Ale je nutno v rámci předsjezdové diskuse mít i jako jedno z relevantních témat- partner pro parlamentní volby, eventuelně hledat formu jak na těchto volbách participovat.Osobně z mnoha důvodů preferuji kandidaturu jednotlivých členů na KL mnohem známějšího politického subjektu.

  • Fini, 9.6.2009 04:51
    Omyl dr. Ransdorfa
    V jednom předvolebním rozhovoru dnešní eu-poslanec za KSČM dr. Ransdorf reagoval na otázku , zda je ochoten vnímat téměř identitu mezi nacismem a komunismem asi takto.

    On téměř pohrdavě tazateli odpověděl s odkazem na prof. Bělohradského, že jenom idiot může hledat shodnost mezi hnutím, které hledá sociální emancipaci a hnutím, které se rozhodlo vyhladit celé rasy či národy !

    Jsem si vědom, že podobnost není shodnost a už jenom teoretická východiska komunismu jsou odlišná od nacionálního socialismu .Teď ponechám stranou, že český národní socialismus jako specifický ideovo-politický směr ve své konečné fázi začal míti i náznak německého nacionálního socialismu arijského ...............

    Vím, že se pohybuji po tenkém ledě, ale ono je někdy nutno jít za hranice politické korektnosti, které současné společnosti vnutilo hnutí holocaust end cominterna coby beranidlo na majoritní společnost pro ochranu před eventuelním systemovým zkoumáním chování svých pobratinských kolegů..............

    Jsem přesvědčen, že jedinec coby součást většího celku se chová tak, jak je geneticky předurčen a formován sociálním prostředím . Je nutno také říci, že sociální prostředí má nějaký dobový determinant !

    Studiem díla vitalisty prof. Mareše jsem pochopil, že genetická výbava jedince též určuje jeho duchovno a toto je spojeno i s jeho racionální činností. Jinak řečeno - platí zde jakýsi holismus ve smyslu fyzio-pneumo-psyché !

    Ale in meida res. O anatomii nacismu toho již bylo napsáno mnoho, jsou známa jeho teoretická východiska, jeho ideologové, původní učení o rasové teorii rozšířené o Rosenbergův antisemitismus, dobový vliv určený postavením Německa po 1 WW, vliv hospodářské krize v roce 1929 atd.

    Ačkoliv je komunismus je dnes postaven či spíše odstaven na smetiště dějin, je velice složité jeho nejenom mravní, ale hlavně právní a ideové odsouzení.
    Já osobně vidím hlavní překážku v tom, že duchovními otci této ideologie byli Židé. Oni také v evropském kontextu byli jeho hlavními propagátory a v prvopočátku i realizátory. Oni ale nepostřehli, že každá revoluce požírá své děti a v mocenských soubojích se stranickými kolegy národů, k nimž byli částečně asimilováni byli vesměs vylikvidovaní.......

    Po pochopení, že třídní boj jimi hlásaný se obrátil proti nim a navíc se stali posledními v zemích sovětského bloku, koho tato doktrína semlela, přestoupili na tzv. řízenou opozici proti systému a v zemích parlamenntí demokracie formou tzv. Frankfurtské školy začali pochod institucemi.

    Aplikace této ideologie / M-L/ v zemích Ásie a Afriky byla svěřena většinou tamějším revolucionářům, kteří formou asijské despocie či africké kmenové rozdílnosti přivedli mnoho zemí k občanské válce !
    Ale to už je jiný příběh !

    Někteří stoupeni antikomunismu mluvili o tzv. židobolševismu . Byl to dobobě determinovaný termím pro shora uvedené skutečnosti. Ono lze opravdu historicky doložit, že většinou ateističtí a alturističtí Židé /leckdy podporovaní svými soukmenovi vlastními banky či zneužiti k mocenským cílům představiteli nepřátel zemí, v niž oni byli asimilovaní / byli protagonisty tzv, socialistických revolucí . Většinou proti nim zasahla nemilosrdně státní moc zemí, ve kterých se pokusili o tuto formu puče.

    V některých zemích dokonce se ustanovila ta či ona forma autoritativní vlády coby obranný prostředek proti těmto vlivům, vesměs kosmoplitní a vlastizrádné povahy. Tyto režimy se opíraly o silnou ideu národní a jsou obecně označovány za různé konotace fašismu. Je nutno ale poctivě říci, že většina těchto režimů byla k židovské diaspoře ve vlastní zemi z mnoha důvodů toleratní a kromě 3.Říše je respektovala jako občany stejného řádu.

    Události spojené s WW 2 a proběhnuvší šoou jsou již další fází, která pouze dokonala dílo zkázy k jino-etnickým elementům, které počali ale již v roce 1915 v Turecku tzv. genocidou Arménů. Na ni též participovali turečtí Kurdové !

  • obota, 20. června 2009


    zasláno panu Kholovi


    Předmět:zasláno
    Datum:20.6. 2009, 17:40 - dnes v 17:40
    T


  • Zdravím Vás pane Khol,
    neodmítám oslovení bratře apriori, ale mám jisté mentální potíže při přijetí tohoto oslovení coby součásti odkazu roku 1792, který mi v mnoha aspektech irituje a dnes sklízíme mnohé následky totoho roku, který v mnohé, předurčil uddálosti 20.století , včetně roku 1917, který je jenom pokračování trendu roku 1789 po cca 140 letech.
    Píši Vám tento e-mail proto, abych symbolicky uzavřel svoji aktitivitu , která nastala po zveřejnění mého článku Poslední nezprzněný ostrůvek politického češství.
    Kromě zvednutého zájmu a několika schůzek to nepřineslo nic. Ale nejdůležitější je skutečnost, že to obnažilo v plné nahotě degeneraci všeho, co s názvem, ČSNS v roce 2009 souvisí !
    ČSNS v konkurzu je pouze stav, kdy správce konkurzn podstaty žije z několika zabavených aktiv této strany a předseda ČSNS pan Rovný je pouze mentalitou hospodský, kterému je vše fuk. Tím netvrdím, že není zasvěcen do dalších událostí . viz níže.
    ČSNS 05 je pokusem, jak vyvést nársoc odkaz ze slepé cesty. Bohužel odborný a mentální kredit jeho činovníků je tak zoufalý, že vše jenom už není ve stádiu degenerace, nýbrž patologie. Jejich představa , že na podzim při sjezdu přejmenují 05 na NSS je vcelku zcestná, protože se dostanou do střetu s lidmi současného předsedy, který je ztělesněním socialistického demokrata z let šedesátých minulého stolení západní Evropy. Antitezí těchto lidí byli představitelé tchaterizace o cca 15 let později ............
    Soliterství pana Fišera ve smyslu jakési autonomni ČSNS v jížních Čechách v mnohém chápu, bohužel pro stav řešení problému řezem je kontraproduktivním.
    Bohužel projekt SDŽ coby východisko pro model LSU po 15 letech skončil kromě jiného tím, že levicocí narsoc si nevidí na špičku vlastního a každý chce být něčeho předsedou a družstevní lobby kromě svalnatého projevu ing. Veleby neudělala nic.
    Ale ono vš šatné je pro něco dobré. Dnes víme, kdo je kdo a kudy cesta nevede. Tím neříkám, že víme, kudy mohla vést. Výsledky voleb do EP přinesly jasnou informaci o prefencích a požadavcích voličů . Osobně jsem názoru, že máme-li vykročit k něčemu smysluplnému, máme na to řádově několik málo týdnů. Jinak pak zbýva rezignace či zase mnohaleté bloudění odnikud nikam.
    21.6.09 proběhne na Žofíně konference stran, které nějakým způsobem zabodovaly ve volbách do EP a tyto budou hledat průsečky a model možné spolupráce. Že kromě velkoústných proklamací k ničemu převratnému nedojde vyplývá hlavně z nechuti podrobit se větší spolupráci a neukojeným ambicím leadrů těchto formací a jejich suit.
    Pro nás či naši věc je důležitý jeden moment a z něj vyplývají strategie předmětu tohoto momentu. Seskupení Suverenita je z těchto stran nejsilnější a ona prostřednictvím svoji leaderky jasně stanovila model spolupráce . Ano, ale na KL Suverenity coby volební koalice. Tečka. Suverenita na svém webu proklamuje jednání s několika subjekty, ale které to jsou nevím. Tak trochu jsem si vydupal po předsedkyni SDŽ jednání s paní Bobošíkovou. Ona se sice tváří skepticky , ale myslím, že se dohodnou.
    Co by z toho vyplývalo pro lidi , jako jste Vy ? Soustředit se , vyčkat na strany, které se se Suverenitou dohodnou a poté do jedné z nich vstoupit s tím, že si vymíníte možnost založení NS-klubu. S tímto potom dále pracovat dle možností, invencí atd.
    K ničemu Vás nepřemlouvám, nenutím ani nelanařím. Toto je poslední část moji snahy oživit odkaz ČSNS, ale nikoliv přes vyčpělou značku ale přesně metodou pozitivní destrukce , jak ji popsal Schumpeter !
    Kronus Jaroslav

Žádné komentáře:

Okomentovat