Počet zobrazení stránky

čtvrtek 22. října 2009

Už jenom ze setrvačnosti

pondělí, 25. května 2009

pondělí, 18. května 2009

Národní socialismus - věc to ošemetná

Národní socialismus - on začíná býti téměř traumatem naší politické scény.

To prozíravější - ať ideologé či politici s tímto souslovím nešermují a dle svých
představ ho tiše implantují do svých ideových a politických tezí či východisek. ODS ho má rafinovaně skryt v podobě obhajoby tzv.Benešových dekretů/ a nejenom ona /, například ČSSD zase některé výseče této doktríny aplikuje při prosazování valorizace důchodů.

Ono jaksi ale je nutno nejdříve jasně definovat, co se tímto termínem myslí , jakou by měl míti podobu v kontextu integrující se Evropy a ekonomické globalizace a to hlavně - co implikuje v historickém kontextu.

Socialismus je ideová doktrína, která principem solidarity v mezigeneračním ,stavovském ,ale i obecně humanitním hledá cesty politické koexistence v lidské společnosti.

Národ má několik konotací a v demokracie je většinově přijímám jeho politický smysl- tj. obyvatelstvo žijící na daném teritoriu národního státu. Trochu jiné odstínění má pojetí národa v USA či Kanadě,
ale to je v přímé souvislosti tohoto essaye.

Snaha o průnik těchto dvou pohledů ne vždy v historii přinesla zdárný či kýžený výsledek. Arijský - tj apriori antisemitský nacionalismus vedl v Německu éry A.Hitlera k šoe.

Nordický arijský socialismu - tj. snaha o prosazování blahobytu domorodého či jimi etnicky spřízněného obyvatelstva na úkor nebílého obyvatelstva spolu s odmítáním liberální či chce-li někdo tržní ekonomiky je zase nepřijatelný pro evropský establisment.

Jistou specifikací je český národní socialismus, jehož duchovním otcem byl dr. Klofáč - první předseda ČSNS. Bohužel tato doktrína - byť historicky determinovaná - byla v principu antiněmecká a nesla sebou řadu praktických potíží, které vyvrcholily masivním odsunem a vyháněním bývalých českých Němců v roce 1945.

Není od zajímavosti, že dr. Klofáč se koncem třicátých let nechal trochu nešikovně slyšet, že ten český národní socialismus byl jistě inspirací pro nastupující nacismus. Ono tohoto jinak mírně kontraverzního muže omlouvá, že v době tohoto výroku byl již na hranici senility a navíc nelze vyloučit jistý utilitarismus k nastupujícímu patologickému fenomenu. Je ovšem historicky doloženo, že dr. Klofáč ani v náznaku nic netušil o připravovaném vyvraž´dování Židů. Navíc čeští nár-soc byli také trochu antisemitští. Ono je ovšem nutno vnímat, že oni viděli Židovstvo v podmínkách monarchie a později i ČSR jako antičeský živel a to jak v národnostním smyslu / převážná část Židů se hlásila k německé národnosti /, později jako antisociální živel - ke´tasové, lichváři atd.

Ono se nám to vše nějako vrací - čeští nacisté či spíše arijští socialisté zvaní Národní odpor se netají svým odporem ke všemu židovskému .Možná se budu rouhat, ale establisment dělá chybu, že neanalyzuje to, co oni kritizují. Ony myšlenky úchylného spolku jménem Liga proti antisemitismu dle mého soudu mohou nadělat více škody, než samotný NO. Důvod je jednoduchý - intelktuální a meidální podpora LPA je obrovská a oni si jsou toho vědomi !

Dělnická strana po několika porodních bolestech a výstraze establismentu se velice rychle zorintovala a od atributů nacismu přešla k podobě neofašistické strany. Jí hlasaný národní socialismus je pokusem o aplikaci tezí práv nordické společnosti v ČR a odmítání výzev globalizace v ekonomickém smyslu. Nakonec s podobnými tony hraje i Le Pen a jeho NF. Tím ovšem nechci srovnávat jistý kredit Le Pena a duchovní nádenictví party instalatera Vandase .

Zabývat se hloupostmi NS nehodlám , to bych se opakoval.

K myšlenkám národního socialismu českého se též hlásí ČSNS 2005. Zde ovšem kromě vcelku validní teze o potřebě stáního vlastnictví některých a to zejména energetických monopolů a a jaké si teze -Buďme Čechy i v EU - nespatřuji nic , co by bylo hodno pozornosti či dokonce studia a analýzy.

SDŽ má ve svých tezích jasnou akcentaci na vlastenectví a solidaritu s těmi, kteří se nemohou vlastními silami bránit a tím je myslím řečeno vše.

To že i zde bude sveden boj o podobu ctění odkazu nár-soc myšlenek není sporu. Vývoj nebudu anticipovat, ono to jde tak trochu mimo moje preference !

Výzva národním socialistům

Dobrý den paní Jano a pánové,
nebývá zvykem,abych se obracel an bloc a ad hoc na tak rozmanitou suitu lidí, z niž každý má pocit, že je buď tím pravým proto či arche -type, českého národního socialisty či alespoň stoupencem myšlenek tohoto proudu českého politického myšlení.
Přiznám se, že jelikož některé znám více jak desetiletí a myslím, že jsem měl možnost poznat zákoutí občas pokřivené české dušičky , tak nehodlám s nikým z Vás polemizovat o tom, kdo je hoden následnictví myšlenek dr. Horákové či dr.Beneše.
Jsa o mne velice dobře známo, že jsem přímo odpůrcem politiky a hlavně praktik dr. Beneše a že můj vztah k dr. Horákové je velice rezervovaný vzhledem ke skutečnostem, které začínají se oběvovat v souvislosti s otevíráním archívů..............
O to je smutnější, že v rámci předvolební kampaně do EP, které oba subjekty nesoucí název jedné z nejstarších politických stran na území KČ ve svoji samolibosti a hlouposti , která vyvrcholila prodáním značky ČSNS do voleb EP hochštaplerovi Jouklovi, který snad už jenom dá ránu z milosti všemu, co bylo s touto značkou provedeno od roku 1990 , jenom tiše přihlížíte, jak předák českých fašistů Vandas na svých předvolebních shromážděních in principo hanobí pro svoje pochybné a nízké cíle jména již uvedených politiků ČSNS.
Dovoluji si Vás upozornit, že takto daleko nezašel ani dr. Jiří Stríbrný, muž kterému ČSNS vědomně ukřivdila a podepsala se na něm proto, aby vyhověla klice Hradu a Beneše osobně.
Stupidita, se kterou se snaží uvedený Vandas přeměnit image Dělnické strany z atributů neonacismu na silně nacionalisticko-fašistickou a to pod rouškou českého socialismunárodního zabarvení, jak k němu dospěl jeho otec dr. Klofáč. Nic na tom nemění ani jeho vyjádření z roku 1939 - že AH se inspiroval česým národním socialismem
Toho muže omlouvá silná senilita a snad i trochu úlitba blížící se nacistické hrozbě, která přímo český národní socialismus nenáviděla.
Já nehodlám polemizovat s bývalým instalaterem Vandasem a jeho pochopy. To jsou nádeníci ducha a polovzdělanci, kteří se kromě demagogie nic u dr. Sládka nenaučili .
Já jenom silně protestuji, aby tato politická špína se dovolávala odkazu lidí, kteří psali historii území KČ. Předpokládám, že se k tomuto protestu přidáte či alespoň budete autonomně reagovat !
Vrána Jaroslav- Kolín ,

Žádné komentáře:

Okomentovat