Počet zobrazení stránky

úterý 20. října 2009

psáno pro web SHO

Od: "> vrana2077@seznam.cz

Komu: ">sho@sho.sk

Předmět: zaslání

Datum: 21.10. 2009, 00:31 - dnes v 00:31


Aby řeč nestála.............
--------------------------------
Dnes začnu vtipem. Dva si pohazují ručním granátem a jednomu to bouchne v ruce. Po chvíli se ti dva na sebe podívají a tomu, co to bouchlo v ruce to zároveň roztrhlo ústa od ucha k uchu. Ten druhý se zachmuří a začne na něj křičet : Ty debile, ty se směješ, ale ono nás to mohlo ZABÍT !
Mám tento vtip neustále na mysli, sleduji-li "kreativitu" některých nacionálních spolků na území bývalé ČSFR. Abych vlastně vymezil svoji roli -dnes jsem již mimo jakýkoliv proud národního aktivismu či dokonce členství v té či oné partaji. Věnuji se psovi, čtení historické a teologické literatury, občas zabrousím do řeky filozofie. Nevím jestli ze zvyku či pouhé nostalgie v určitých časových intervalech surfuji na všech webech shora uvedených spolků jak v ČR, tak Slovensku.
Popisovat in margine situace v té či oné organizaci považuji za ztrátu času a plýtvání intelektem a navíc to není předmětem tohoto zamyšlení. Spíše se chci orientovat na identický jev v ČR i Slovensku -tj. zahrávání si s ohněm či dokonce regulerní snahou o renesanci fašismu či alespoň fašizoidními projevy coby produkty naprosté neschopnosti pochopení základní trajektorie pro činost těchto organizací v 21.století.
Na Slovensku podal Generální prokurátor návrh NS SR na rozpuštění Slovenské lidové strany. V ČR dne 19.10.2009 se před sídlem presidenta republiky sešla asi 30-členná sešlost demonstrující proti přijetí LRS. Tyto dvě zdánlivě naprosto nesouvisející události mají jeden společný moment. Vyhrocení boje na státní suverenitu na platformu pro nacionalismus nezhoubnější -tj. platformu fašismu, či jeho klerikální konotaci. U SLS jde o to, že ona hlásá zavedení stavovského státu, odmítá vzít na vědomí, že činost HSLS byla ukončena rozhodnutím SNR -zákonem- v roce 1944 a navíc je infiltrována lidmi z organizace ryze fašistické tj. Slovenské pospolitosti.
Včerejší událost na Hradě v Praze je trochu složitější. Zde oficielně došlo k tzv.happaningu organizace D.O.S.T proti demonstraci aktivisty Šinágla a jeho věrných proti odmítání presidenta Klause podepsat LRS. Tento pán byl členem přípravného výboru české pobočky Sudetoněmeckého landmanschaftu, jehož činnost MV ČR zatrhlo. S ním na Hrad přišli lidé od kumštu , něco trockistů a jiných řekněme kosmopolitů. Slovensko tuto "zběř" zná v podobě složení deníku redakce SME a IVO pod vedením pobratince Mesežnikova. Já hlavní problém spatřuji nikoliv v akci samotné,ale mezi cca 30 účastníky byli -exčlen DS a klerofašista Mgr. Malý , předák českých neofašistů Mgr. Skácel a někteří jini podobní. Vše zastřešovala bývalá poslankyně eu-parlamentu Bobošíková a co mne nejvíce zarmoutilo, že Ing.Mgr. dr. Bátora zde držel transparent se slovy -Intelektuálové jděte do PRDELE. Znám tohoto noblesního muže vcelku obstojně,ale takto hluboce klesnout na úroveň uliční lůzy je symptomem ztráty soudnosti a asi i projevem frustrace. Já nepochybuji, že tento znalec díla P.Buchanana a člen předsrdnictva Strany svobodného občana ví, že nejlepší český konzervativní myslitel prof. Rio Preisner jasně definoval, že hlavním důvodem všech historických malérů na území Koruny české ve dvacátém století byl český intelektuál a s ním vruku jdoucí český maloměš´ták.
Ale toto považuji za překročení všech norem vkusu a přijetí prizmatu lůzy a fašistů !
Abych nebyl snad ve svém hodnocení tak příkrý, netajím se tím, že kromě inspirace dílem M.Dolejšího, respektu zhodnocení dějin ČSR exilovým historikem prof.dr. Kalvodou a inspirován úvahami prof.dr. Pekaře teď se probírám dílem slovenského exilového historika prof.dr. Ďuricy. Jsem si plně vědom, že tito muži ve větší či menší míře nahlodávají streamový pohled politicko-historický daný převážně zednářským establismentem,ale.............
Ona jedna věc je z historie pochopit, že se lze vymezit proti establismentu a druhá věc je jít s ním do sebezničující konfrontace. Dovedl to postřehnout před 85 lety Antonín Švehla, před více jak 10 lety dr. Mečiar a mnozí jiní mezi nimi. Všichni ostatní si připravili osud štvanců a kromě občasného historického připomenutí si jich skupinkami nostalgiků po nich ani pes neštěkne.
Já to říkám na závěr proto. že vše již bylo napsáno, vše již bylo řečeno. Dějiny se periodicky opakují.Bystří pochopili, hlupáky nechme osudu!!!!
Kronus Jaroslav

Žádné komentáře:

Okomentovat