Počet zobrazení stránky

pátek 11. září 2009

Co tentokráte bude kvičet tydlí.......jo a Šula........

V Gaze podle izraelských aktivistů zemřelo přes 770 civilistů

Palestinci s tělem dítěte zabitým při izraelském útoku v pásmu Gaza.

vydáno: 09.09.2009, 14:52 | aktualizace: 09.09.2009 15:02

Jeruzalém - Víc než polovina z téměř 1400 palestinských obětí zimního konfliktu v pásmu Gazy byli civilisté, kteří neměli s boji nic společného. V nejnovější bilanci to tento týden oznámili ochránci lidských práv z izraelské organizace Betselem. Podle armádních údajů patřila většina z palestinských obětí k radikálům, kteří proti izraelským vojákům bojovali.

Konflikt trval 22 dní a jeho příčinou bylo palestinské raketové ostřelování Izraele z pásma. Izrael měl 13 obětí - tři civilisty a deset vojáků. Betselem zjistila, že zahynulo 1387 Palestinců, z nichž 773 byli civilisté a 330 radikálové. 248 patřilo k policii vládnoucího Hamasu a o 36 mrtvých nejsou informace dostupné. Mezi mrtvými civilisty bylo 111 žen a 318 osob mladších 18 let.

Statistiky izraelské armády hovoří o 1166 mrtvých Palestincích, z nichž 709 byli bojovníci a 295 civilisté. U 162 osob armáda nebyla schopna zjistit nic bližšího.

Zástupci Betselem informace zjišťovali přímo v palestinských rodinách, ale izraelská armádní mluvčí k tomu dnes řekla, že tato skupina nemá prostředky k získání uceleného přehledu o situaci. "My jsme velká organizace s rozsáhlou rozvědkou a vše jsme pečlivě vyšetřili. Zjistili jsme, že většina mrtvých patřila k Hamasu," řekla.

K podobným závěrům jako Betselem dospěla už v minulosti organizace Amnesty International, která navíc izraelskou armádu obvinila z páchání válečných zločinů.

Kvůli kritice, které armáda za ofenzivu čelí, pokračuje šetření údajného pochybení vojáků v konkrétních případech. Vojsko v úterý oznámilo, že začalo shromažďovat svědectví civilistů z pásma Gazy, kteří tvrdí, že vojáci proti nim nebo proti jejich příbuzným použili neoprávněně násilí. Armáda prošetřuje 100 stížností.

Autor: ČTK

dělí, 31. srpen 2009

Naši vyvolení...................

Dnes se budud věnovat "vyvoleným". Zdaleka nemám na mysli ty, kteří se zúčastnili či dokonce došli do posledních kol trochu infantilní soutěže zvané VYVOLENÍ. Těmi musturbanty a duševními naháči se opravdu nehodlán zabývat, respektive ztrácet čas vzpomínkou na příležitostné mediální mrtvoly................

Já mám na mysli tu skupinku, která se sama vyvolila bojovat za lidská práva, proti homofobii a xenofobii, nacismu , rasismu a Bůh ví čemu ještě. Nemám ani tak na mysli horní patra tohoto samozvanéo seskupení. Tito lidé jsou obecně známi a po pravdě řečeno,sami jsou občas mocnými uklizeni, protože nadělají více škody než užitku . Ono stačí vzpomenout na neslavnou úlohu jistého Úhla coby zmocněnce vlády ČR pro lidská práva a jeho roli v cause Matiční.............

Ty co mám většinou na mysli, jsou hvězdnou pěchotou a užitečnými idioty hnutí nadpozitivních práv. Někteří to dělají z ryzího idealismu, jiní pro uspokojení svého ega a jiný coby obyčejní mravní prostituti za peníze či sinekuru.

Oni dle mého soudu mají několik vlastností společných
.
1) oni jakoby žili v manichejském vidění světa, tj. světa vnímaného coby permanentní souboj dobra a zla. To že oni jsou představiteli dobra je samosebou .Jaksi jim uniká, že toto vidění světa již vyřešila ŘKC ve svoji kompetenci / tuším že ve čtvrtém stoelní n.l./, kdy takovéto lidi exkomunikovala. Já netvrdím, že tím odstranila tento povahový rys jedince v populaci. Jsem názoru, že už tenkrát si otcové církve všimli toho, že tato cesta je cestou do pekel ve smyslu lidév moudrosti, že každá cesta do pekla je dlážděna dobrými oumysly..............
.
2) Nějak u nich pozoruji variaci predestinace jedince, tak jak ji postuloval M.Weber ve svoji protestantské etice. Nakolik tento moment byl inspirován myšlenkami proroků či jinou materií Starého zákona nevím,ale sami biblisté poukazují na malou míru solidarity a vzývání soucitu s neprivilegovanými. Já tím apriori netvrdím, že Starý zákon nemá v sobě impulsy typu - jednou za 7 let odpustit dluhy, věnovat zbytekúrody apod.
Weber pojal predestinaci dle mého soudu jako vůli Boží, kdy jedinec je předurčen k bohatsví a úspěšnému životu ži na druho stranu k živoření a zavržení z pospolitosti. Já paraleru u mnou jmenovaných spatřuji v tom, že oni pojali / a já neznám pohnutky / sebe jako ty předurčené a ty, kteří se jim znelíbí jsou ochotni hnát k samé hranici existenčního zničení či spíše na hranici prosté reprodukce ve smyslu monetárním a to navíc jako dlouhodobě trvající proces ! Zase naprostý odklon od křes´tanského či spíše katolického milosrdenství a odpuštění..............

3)Třetím společným rysem je notná dávka agresivity. Já jsem nabyl přesvědčení, že agresivní bývají většinou lidé mající strach. Míti strach znamená také být potenciálně paranoidní.........., ale ona agresivita také vyplývá s pocitu nadřazenosti či obyčejného pocitu frustrace, že není po mém. U nich jde většinou o agresivitu verbální a nadřazenost intlektuálskou.
Mám mnoho osobních zkušeností, že jakmile těmto individuím začnete stanovovat mantinely z důvodů ohrožení Vaší / byť metafyzické integrity/ , velice rychle se ztopoří a začnou kolem sebe kopat jak malé děti. Když přesto nepovolíte, tak začnou skandalizovat jejich stereotypy/ ač je sami na adresu kohokoliv odmítají /
, když přesto nepovolíte, začnou vyhrožovat a to leckdy i fyzickým atakem. Ani nevím proč mne napadla paralera ve smyslu identity chování jejich hlavních odpůrců / většinou tzv. neonacistů. fašistů a doplňte si dle fantazie/.

4)Posledním společným rysem je jakási frustrace z toho, že nemám možnost patřit k lidem, jež tak hájím..........U zastánců sodomitů to lze vcelku jednoduše vykompenzovat sexuální ambivalencí. U hnutí, které brání lidi s odlišnou etnickou či rasovou příslušností to tak jednoduché není.
Dle pojetí trockistů je volba národnosti volbou osobní. Budiž. Ale zkuste to se coby etnický Čech přihlásit a to nikoliv symbolicky či z trucu z cikánské národnosti a samotní Cikáni se Vám vysmějou. Zkuste to přihlásit se kˇžidovské národnosti akromě proklamativního prohlášeni nic nezískáte. Člověk musí splnit určité předpoklady pro tuto volbu a ty se neodvyjejí od vůle jedince !

Tímto článkem jsem chtěl upozornit na některé skutečnosti, které v rámci ideových šarvátek a vzájemného osočování nějak přehlížíme !!

Žádné komentáře:

Okomentovat