Počet zobrazení stránky

sobota 5. března 2011

Ono je t ovšude stejné............

 
Od: Eric Pickles <bulletin@news.conservatives.com>

Předmět: Nová éra místních transparentnosti

Datum: 2.3. 2011, 03:56 - pred 3 dny
...
Upozornění: message obsahuje externí obrazky, Kliknutím Na tento Odkaz JE zobrazíte.
Konzervativní strana logo

Vážení Jaroslav,

Transparentnosti a otevřenosti se musí opírat o každé rozhodnutí si rady dělá za vás.

Před padesáti lety tento měsíc, Margaret Thatcherové nástupní řeč bojoval Bill soukromé členů ', který by v konečném důsledku, aby rady otevřít své setkání s tiskem a veřejností. , Když argumentoval v té době, 'Veřejnost má právo ... vědět, co se jeho volení zástupci dělají '. Skutečně, pokud by místní lidé měli být schopni držet politiků a veřejných orgánů na účet nad tím, jak je jejich obecní daně vynakládány, a rozhodnutí učiněná na jejich účet.

Jsme ohlašovat nové éry transparentnosti, kde každý aspekt podnikání rady je otevřené demokratické kontroly a armáda křeslo auditorů může zářit světlo na odpad a zbytečné náklady na ochranu frontline služby.

Příliš dlouho, ať práce rady trávit svůj hard-vydělané peníze bez řádného místní odpovědnosti. Příliš dlouho, práce se místní daňové poplatníky na projížďku.

Ty by se utratit své peníze, aniž by věděl, co jste nakupovali - tak proč nechat vládu?

S větší moc pro místní rady musí přijít větší místní odpovědnosti. Zavázali jsme se k zvýšení transparentnosti přes Whitehall a místní orgány, aby data více snadno dostupné pro vás, občany, a umožní vám držet poskytovatele služeb, aby účet. Nedávno jsem volal na každé radě v zemi zveřejňovat všechny své výdaje dat přes 500 liber online - a jen práce-run Nottinghamu se ještě dodat, s jejich vůdcem práce arogantně říkat 'my máme mnohem lepší věci dělat'. Co mají oni se dostali do skrývat?

Nejenom, že transparentnost vám umožní vidět, kde se vaše peníze jdou a co to přináší, házení otevřete rada knihy budou také odemknout dveře do nových podniků, a podporovat větší inovace a podnikání.

Když se nová vláda dává nebývalou sílu a svobodu rad, je to víc než kdy jindy důležité, aby místní obyvatelé mohou mít přehled o tom, co jejich radnice je až. Dali jsme do plné záři očích veřejnosti na utrácení. Zvu vás ke kontrole, kde se vaše peníze jdou a pomáhají nám ujistěte se, že se vydává na správné priority. Je na čase dát radu příjmy na dosah ruky.

Můžete vidět, jak vaše rada je utrácet své peníze kliknutím zde.

S pozdravem

Eric Pickles podpis

Eric Pickles
Sekretář státu pro společenství a místní samosprávy

Komentář k poselství Eric je na Blue Blog
Zobrazit více
Před 4 minutami ·

Od: Eric Pickles <bulletin@news.conservatives.com>
Předmět: A new era of local transparency
Datum: 2.3. 2011, 03:56 - před 3 dny
 


Conservative Party logo
Dear Jaroslav,
Transparency and openness must underpin every decision your council makes for you.
Fifty years ago this month, Margaret Thatcher's maiden speech championed a Private Members' Bill which would ultimately make councils open up their meetings to the press and public. As she argued at the time, 'The public has the right... to know what its elected representatives are doing'. Indeed, local people should be able to hold politicians and public bodies to account over how their council tax is being spent, and decisions made on their behalf.
We are ushering in a new era of transparency, where every aspect of council business is open to democratic scrutiny and an army of armchair auditors can shine a spotlight on waste and unnecessary cost to help protect frontline services.
For too long, Labour let councils spend your hard-earned cash without proper local accountability. For too long, Labour took local taxpayers for a ride.
You wouldn't spend your money without knowing what you were buying - so why let the Government?
With greater power for local councils must come greater local accountability. We are committed to increasing transparency across Whitehall and local authorities in order to make data more readily available to you, the citizen, and allow you to hold service providers to account. I recently called on every council in the country to publish all of their spending data over £500 online - and only Labour-run Nottingham are yet to deliver, with their Labour leader arrogantly saying 'we have much better things to be doing'. What have they got to hide?
Not only will transparency allow you to see where your money goes and what it delivers, throwing open the council books will also unlock the door to new businesses and encourage greater innovation and entrepreneurship.
When the new Government is giving unprecedented power and freedom to councils, it's more important than ever that local residents can keep tabs on what their town hall is up to. We're bringing the full glare of the public's eye onto spending. I invite you to scrutinise where your money goes and help us make sure it is spent on the right priorities. It's time to put the council receipts at your fingertips.
You can see how your council is spending your money by clicking here.
Yours truly,
Eric Pickles signature
Eric Pickles
Secretary of State for Communities and Local Government
 
Can't see the email? Click here to view it in your browser
Blocked by your spam filter? Add bulletin@news.conservatives.com to your address book

Want to unsubscribe? Send a blank e-mail to this address
Promoted by Alan Mabbutt on behalf of the Conservative Party, both at 30 Millbank, London, SW1P 4DP

Žádné komentáře:

Okomentovat